Ποιές συναλλαγές γίνονται στις τράπεζες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ορίζεται ότι οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές ως την Πέμπτη – μέχρι νεότερης οδηγίας – ενώ διευκρινίζεται ποιες συναλλαγές είναι δυνατές στα γκισέ των τραπεζικών καταστημάτων.

Ειδικότερα, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατείνεται έως και 16 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας, ενώ προβλέπεται πως πέραν των περιπτώσεων που προβλέπονται στην ΠΝΠ της 28ης Ιουνίου 2015 «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (Α΄ 65), δύναται να πραγματοποιούνται από τα υποκαταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν για το σκοπό αυτό και οι ακόλουθες πράξεις:

*Η άπαξ καταβολή ποσού 120 ευρώ στους δικαιούχους, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί από την έναρξη ισχύος των αποφάσεων του υπουργού Οικονομικών.
*Οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών δόσεων από τη χρήση πιστωτικής κάρτας και από κάθε είδους δάνειο.
*Οι πληρωμές οφειλών προς το Δημόσιο, προς τις ΔΕΚΟ, προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και προς ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με κατάθεση μετρητών ή με εντολή μεταφοράς χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό.
*Η εντολή μεταφοράς κεφαλαίων από λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως σε άλλο αντίστοιχο λογαριασμό που τηρείται στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα.

Επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ένδικων βοηθημάτων και ένδικων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών. Οι δε υπόχρεοι κατά το νόμο υποχρεούνται να προσκομίσουν αυτά ενώπιον της αρμόδιας αρχής εντός 3 εργασίμων ημερών από τη λήξη της τραπεζικής αργίας.

Τέλος, αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής πάσης φύσης εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμμετοχή ρεκόρ στο Rebrain Greece στο Λονδίνο Έντονο ενδιαφέρον για επιστροφή στην Ελλάδα από 3.000 και πλέον συμμετέχοντες

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή Ελλήνων του Ηνωμένου Βασιλείου και γειτονικών χωρών στην έβδομη, κατά σειρά, εκδήλωση εξωστρέφειας της δράσης «Rebrain Greece» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή 35 κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά εργασίας. Στόχος του «Rebrain Greece» είναι να

Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου

Κατά την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου, θα καταβληθούν συνολικά 61.505.000 ευρώ σε 54.260 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: Από 11 έως και 15 Μαΐου θα καταβληθούν 20.500.000 ευρώ σε 900 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ. Στις 14 Μαΐου θα καταβληθούν

Κώστας Τζιούμης: Η Νεστάνη αποκτά ένα γήπεδο-στολίδι που θα αποτελέσει το επίκεντρο του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, μαζί με τον πρόεδρο της ΤΚ Νεστάνης κ. Β. Σπέντζο και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Σ. Γεωργόπουλο επισκέφθηκαν το γήπεδο της Νεστάνης όπου εκτελούνται εργασίες εγκατάστασης πυλώνων ηλεκτροφωτισμού.  Πρόκειται για έργο του Δήμου Τρίπολης, συνολικού προϋπολογισμού 125.127,44 €, που χρηματοδοτείται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ