Τι συμφωνήθηκε για κρατική περιουσία, τράπεζες και χρέος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντάισελμπλουμ: Σε fund περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας για την απομείωση του χρέους-Οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν 25 δις ευρώ, λέει ο πρόεδρος του Eurogroup.

Συνέντευξη Τύπου Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ, Τουσκ 

Τουσκ: Είχαμε μόνο έναν στόχο σήμερα. Επιτέλους καταλήξαμε! Κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για Greekment. Συμφωνήσαμε σε συνεχιζόμενη υποστήριξη για Ελλάδα. Υπάρχουν αυστηροί όροι που πρέπει να περάσουν από διάφορα κοινοβούλια. Η Ελλάδα μπορεί να επαναδρομολογηθεί με τη βοήθεια των εταίρων της και αποφεύγονται οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα έφερνε η μη συμφωνία. 

Γιούνκερ: Η Κομισιόν από την αρχή επέμενε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει περίπτωση Grexit. Αρα είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Η Κομισιόν πάντα επέμενε παράλληλα με τις προσπάθειες σε επίπεδο αλληλεγγύης να μην ξεχνάμε την αναγκαιότητα της ανάπτυξης. 

Ντάισελμπλουμ: Συμφωνήσαμε ότι απαιτείται έξτρα προσπάθεια. Θα δείτε ότι κάποια από τα σημεία έχουν έρθει σε πρωθύστερο επίπεδο για να νομοθετήσει η Βουλή των Ελλήνων. Υπάρχουν στο κείμενο μεταρρυθμίσεις στην αγορά. Θα υπάρχει ένα fund όπου θα μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία και θα υπάρχει ρευστοποίηση. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να μειωθεί το χρέος. Οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν 25 δις ευρώ. 

Σημειώνεται εδώ ότι όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο η διαφωνία για τη λειτουργία του ταμείου που θα στηρίξει το τριετές πρόγραμμα επιλύθηκε με την αποδοχή εκ μέρους των εταίρων, ότι θα εδρεύει στην Αθήνα, θα ελέγχεται πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση και τα χρήματα θα αξιοποιούνται κατά το ήμισυ για την αντιμετώπιση του χρέους και κατά το ήμισυ για την ενίσχυση της ανάπτυξης. 

Πηγή:protothema.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμμετοχή ρεκόρ στο Rebrain Greece στο Λονδίνο Έντονο ενδιαφέρον για επιστροφή στην Ελλάδα από 3.000 και πλέον συμμετέχοντες

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή Ελλήνων του Ηνωμένου Βασιλείου και γειτονικών χωρών στην έβδομη, κατά σειρά, εκδήλωση εξωστρέφειας της δράσης «Rebrain Greece» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή 35 κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά εργασίας. Στόχος του «Rebrain Greece» είναι να

Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου

Κατά την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου, θα καταβληθούν συνολικά 61.505.000 ευρώ σε 54.260 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: Από 11 έως και 15 Μαΐου θα καταβληθούν 20.500.000 ευρώ σε 900 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ. Στις 14 Μαΐου θα καταβληθούν

Κώστας Τζιούμης: Η Νεστάνη αποκτά ένα γήπεδο-στολίδι που θα αποτελέσει το επίκεντρο του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, μαζί με τον πρόεδρο της ΤΚ Νεστάνης κ. Β. Σπέντζο και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Σ. Γεωργόπουλο επισκέφθηκαν το γήπεδο της Νεστάνης όπου εκτελούνται εργασίες εγκατάστασης πυλώνων ηλεκτροφωτισμού.  Πρόκειται για έργο του Δήμου Τρίπολης, συνολικού προϋπολογισμού 125.127,44 €, που χρηματοδοτείται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ