Εκδήλωση του ΚΚΕ στους εκτελεσθέντες αγωνιστές στην Τρίπολη.

Μεγάλη εκδήλωση για να τιμήσουν τους εκτελεσθέντες κομμουνιστές, μαχητές του ΔΣΕ και άλλους αγωνιστές που καταδικάστηκαν από το έκτακτο στρατοδικείο Τρίπολης την περίοδο 1947 έως 1949 πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην Τρίπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη εκδήλωση για να τιμήσουν τους εκτελεσθέντες κομμουνιστές, μαχητές του ΔΣΕ και άλλους αγωνιστές που καταδικάστηκαν από το έκτακτο στρατοδικείο Τρίπολης την περίοδο 1947 έως 1949 πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην Τρίπολη.

Πλήθος κόσμου με συνθήματα και κόκκινες σημαίες κατέκλισαν το χώρο, που παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν έφυγαν ούτε λεπτό.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις οργανώσεις της ΚΝΕ, αλλά και τις Κεντρικές επιτροπές από όλη την Ελλάδα, να καταφθάνουν στο χώρο, πραγματοποιώντας πορεία θέλοντας να αποδώσουν φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες.

 

Την εκδήλωση καλωσόρισε η Γραμματέας ΤΕ Αρκαδίας κυρία Παναγιώτα Πανούση η οποία καλωσόρισε τον κόσμο και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν οικονομικά και υλικά για τη δημιουργία του μνημείου.

 

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μίλησε για τον συμβολισμό του μνημείου, αλλά παράλληλα τοποθετήθηκε και αναφορικά με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

 

Αμέσως μετά, ακολούθησε η αναφώνηση των ονομάτων των 258 εκτελεσθέντων και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανίων στο μνημείο του οποίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»