Κοινωφελής εργασία: Δύο προγράμματα με 13.500 θέσεις

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 17 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας για 3.500 άτομα, όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 17 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας για 3.500 άτομα, όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη.

Ενώ, σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα ανοίξει το πρόγραμμα 10.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας με επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους 55 ετών και άνω.

Σε ότι αφορά στο νέο πρόγραμμα για τους 17 δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας, ήδη δόθηκε η τελική έγκριση με απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείο, η τελική έγκριση για την πρόσληψη 3.494 ανέργων.

Πρόκειται για το δεύτερο κύκλο δράσεων κοινωφελούς εργασίας, το οποίο έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων των συμμετεχόντων – ανέργων για την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας αφενός, και αφετέρου την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό των 17 δήμων που συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας. Οι δήμοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι: Περάματος, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Άρτας, Παύλου Μελά, Σαλαμίνας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Φυλής, Παιονίας, Ασπροπύργου, Κορδελιού-Ευόσμου, Σιντικής, Αγρινίου, Κορίνθου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Το πρόγραμμα είναι οκτάμηνης διάρκειας.

Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν θα απασχοληθούν στην υλοποίηση έργων τα οποία θα αφορούν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών.

Προκειμένου δε να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων, όπως συμβουλευτική, κατάρτιση κ.λπ.

Αναφορικά με τη συμβουλευτική, στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ θα προσφέρονται δύο υποχρεωτικές συνεδρίες στους ωφελούμενους, κατά την είσοδο και την έξοδο τους στην πράξη χωρίς κόστος, με όρους που θα εξειδικεύονται στη Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ. Η δε Κατάρτιση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγών κατάρτισης (voucher).

Οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στη θέση απασχόλησης για την οποία έχουν επιλεχθεί και μία ημέρα της εβδομάδας θα συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης.

Η κατάρτιση θα ξεκινήσει μετά τον δεύτερο μήνα του προγράμματος.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, και να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών. 6. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
Να σημειωθεί ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει με την ισχύουσα νομοθεσία.

localit.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου