Κινέζοι από το κρατίδιο της Εσωτερικής Μογγολίας στην Αρκαδία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινεζική αντιπροσωπεία από το ημιαυτόνομο κρατίδιο της εσωτερικής Μογγολίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης Fu Taizeng, επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/sqI7ee4DCGg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η ολιγομελής αντιπροσωπεία των Κινέζων, βρέθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Πελοπόννησο.

Στη διάρκεια της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη και της Κινεζικής Αντιπροσωπείας τέθηκαν οι πρώτες βάσεις για αδελφοποίηση του κρατιδίου της εσωτερικής Μογγολίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού διαπιστώθηκε πως υπάρχει κοινή θέληση για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δύο περιοχών.
Δύο περιοχές που, όπως ειπώθηκε, στη διάρκεια της συζήτησης, διαθέτουν πολλά κοινά στοιχεία, σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων, αλλά και ιστορίας- πολιτισμού και μία αδελφοποίηση θα βοηθήσει τους κατοίκους και της εσωτερικής Μογγολίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο κ. Taizeng δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα αρχαία μνημεία και την ιστορία του τόπου μας καθώς από τη φιλοξενία που έτυχαν και σημείωσε πως απηύθυναν πρόσκληση για επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο κρατίδιό τους, ενώ σημείωσε πως, όταν επιστρέψει στον τόπο του, θα διαφημίσει την Πελοπόννησο, ώστε να υπάρξει αύξηση του τουρισμού από κατοίκους της χώρας του, στην περιοχή μας.

Η Κινεζική Αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία και τις Μυκήνες, μεταξύ άλλων, ενώ στη διάρκεια της επίσκεψης τους στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου , προβλήθηκε και βίντεο με τις ομορφιές της «Μυθικής Πελοποννήσου».

moggoloi periferia
Πριν την αποχώρηση της αντιπροσωπείας των Κινέζων έγινε ανταλλαγή δώρων και δόθηκε η υπόσχεση για συνέχιση της συνεργασίας πολύ σύντομα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δ/νση : Αταλάντης & Λαγοπάτη – 1ος όροφος Τ.Κ. 221 32 Τρίπολη Τηλ. : 2713 - 600426 Τρίπολη 2 Μαΐου 2024 Αρ. Πρωτ.: 26 ΠΡΟΣ Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΚοινοποίηση: Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 8η Μαΐου 2024, ημέρα

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τρίπολη 2-5-2024 Αρ. πρωτ.: 14275ΠΡΟΣ 1) Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης 2) Γ.Γ. Δήμου Τρίπολης 3) Επικεφαλής παρατάξεων 4) κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΠ Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας προσκαλούμε την 8η Μαΐου
00:46:49

Τα Δημοτικά Της Ιουλίας – 14 Παραδοσιακά Τραγούδια για το Πασχαλινό γλέντι

14 από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια...

Με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, με την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τάσου Σαρδέλη, του Προέδρoυ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Γεωργίου Κουφόγιωργα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο