Όσα δεν ξέρετε για το παλιό δημαρχείο Τρίπολης

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για ένα κτίριο που κοσμεί το κέντρο της Τρίπολης...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για ένα κτίριο που κοσμεί το κέντρο της Τρίπολης…

– Το θαυμάσιο αυτό κτίριο, φτιαγμένο όλο με πελεκητή μαρμαρόπετρα, χτίστηκε το 1893.

– Αρχικά ήταν οικεία του φαρμακοποιού Γρηγορίου Δαρειώτη, εξ ου και το όνομα της οδού στην οποία βρίσκεται.

– Ανήκει στον νεοκλασικό ρυθμό. Αυτή η αρχιτεκτονική σχολή «έδεσε» με την Τρίπολη.

– Αρχιτεκτονήματα όπως το Δημαρχείο, με λογικό ύψος και συμμετρικές αναλογίες, με κομψό διάκοσμο, στόλισαν την πόλη από το 19ο αιώνα.

– Στο κτήριο έχει φιλοξενηθεί και η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Τριπόλεως. 

(πληροφορίες από wikipedia)

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ορκίστηκε η νέα υπάλληλος Χριστίνα Αναγνωστάκου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας η ορκωμοσία της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, ενώπιον του Δημάρχου Γεωργίου Καμπύλη.