Π. Νίκας: ο χώρος του στρατοπέδου Παπαφλέσσα είναι καθαρά στρατιωτικός

Π.Νίκας: Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι το θέμα της λειτουργίας του στρατοπέδου Παπαφλέσσα και του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» απαντήθηκε με τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στις 23 Μαρτίου 2015, στην Καλαμάτα και ότι ουσιαστικά δεν υφίσταται κανένα ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π.Νίκας: Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι το θέμα της λειτουργίας του στρατοπέδου Παπαφλέσσα και του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» απαντήθηκε με τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στις 23 Μαρτίου 2015, στην Καλαμάτα και ότι ουσιαστικά δεν υφίσταται κανένα ζήτημα.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, σχετικά με το στρατόπεδο Παπαφλέσσα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας τόνισε προς δημοσιογράφους τα εξής:

«Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι το θέμα της λειτουργίας του στρατοπέδου Παπαφλέσσα και του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» απαντήθηκε με τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στις 23 Μαρτίου 2015, στην Καλαμάτα και ότι ουσιαστικά δεν υφίσταται κανένα ζήτημα. Ο Υπουργός είχε πει τότε μεταξύ άλλων: «Επειδή ο κ. Δήμαρχος ανησυχούσε σε σχέση με τη μονάδα του Στρατού, η μονάδα του Στρατού θα παραμείνει στο στρατόπεδο, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν η Καλαμάτα να έχει πληρότητα 400% στο Πεζικό και ο Έβρος να έχει 20% και 30%. Θα παραμείνει με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργεί το στρατόπεδο. (…) Άρα, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για κλείσιμο του στρατοπέδου».

Ανησυχούμε, όμως, με δηλώσεις που αναφέρονται σε χρησιμοποίηση του χώρου για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας ή ως χώρου εκπαίδευσης για την πρόληψη καταστροφών, δηλαδή για θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πρέπει να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι ο χώρος είναι καθαρά στρατιωτικός και επιμένουμε να χρησιμοποιείται μόνο για τις ανάγκες του στρατεύματος, χωρίς καμία υποβάθμιση του καθαρά στρατιωτικού ρόλου του.

Υπάρχουν άλλοι χώροι για τις δραστηριότητες που αναφέρονται και ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση»

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:33

«Επιστροφή»: Έκθεση ζωγραφικής από τον Χρήστο Δαμιανό

Ο Δήμαρχος Τρίπολης και ο εικαστικός Χρήστος Δαμιανός προσκαλούν...

Σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος – Παραχωρούνται στον Δήμο το Παλαιό Νοσοκομείο Πύλου και το ακίνητο στις «Σπηλιές»

Μετά από μια επίπονη, συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια αρκετών μηνών, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την πόλη της Πύλου και την τοπική κοινωνία.

Πετρούνιας, Καραλής, Πρεβολαράκη και Δράκου στηρίζουν την πρόταση της ΕΟΕ για τη δημιουργία ξενώνα αθλητών στο ΟΑΚΑ

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος παρουσίασε στην εκδήλωση της μεταβίβασης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχινιά από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο στο Ελληνικό Δημόσιο, την πρόταση της ΕΟΕ για δημιουργία ξενώνων στο ΟΑΚΑ για τους αθλητές.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας στην Στρατηγούλα Σακελλαρίου για την εκλογή της ως Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη στην Στρατηγούλα Σακελλαρίου για την εκλογή της