Πράσινο φως για προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ

Στον καθορισμό του αριθμού προσώπων που θα απασχοληθούν με σύμβαση μίσθωσης έργου στην Ελληνική Αστυνομία προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον καθορισμό του αριθμού προσώπων που θα απασχοληθούν με σύμβαση μίσθωσης έργου στην Ελληνική Αστυνομία προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση καθορίστηκε ο αριθμός των προσώπων που θα απασχοληθούν με σύμβαση μίσθωσης έργου βάσει του άρθρ. 6 του ν. 2527/1997, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε είκοσι (20) άτομα ειδικότητας Διερμηνέων – Μεταφραστών για τις γλώσσες και διαλέκτους Αραβική, Φαρσί, Παστού – Νταρί, Μπενγκάλι, Χιντί, Ουρντού, Παντζαμπί, Σοράνι, Κουρδικά και Γεωργιανά, η κατανομή των οποίων ανά Υπηρεσία θα εξειδικευτεί στη σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση.

Έργο των Διερμηνέων – Μεταφραστών είναι η ενίσχυση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την υλοποίηση διαδικασιών σχετικών με την αναγκαστική επιστροφή υπηκόων τρίτων χωρών.

Το παραπάνω έργο θα ολοκληρωθεί εντός δύο (2) μηνών από την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Ως τόπος εκτέλεσης του έργου ορίζονται στο Νομό Αττικής η Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής και στην Περιφέρεια, η Δ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και τα Προα-ναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου, Δράμας, Ξάνθης και Ορεστιάδας. Ωστόσο, δύναται να οριστεί ως τόπος εκτέλεσης του έργου και οποιοσδήποτε άλλος τόπος όπου παρίσταται ανάγκη λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος. Σε κάθε περίπτωση, το προσωπικό κινείται με ίδια έξοδα μετάβασης και παραμονής, χωρίς δικαιολόγηση περαιτέρω εξόδων, πέραν αυτών που προβλέπονται από τη Σύμβαση Μίσθωσης Έργου.

Το προαναφερόμενο έργο δεν ανάγεται στο κύκλο των συνήθων καθηκόντων των υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι δεν προβλέπονται οργανικές θέσεις και δεν υπηρετούν υπάλληλοι των ανωτέρω ειδικοτήτων.(πηγή)

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες