Σε ύφεση η φωτιά στην ιερά μονή Βαρνάκοβας

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην ιερά μονή Βαρνάκοβας, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις της μονής, που σώθηκαν από την φωτιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην ιερά μονή Βαρνάκοβας, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις της μονής, που σώθηκαν από την φωτιά.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που παραμένουν στο μοναστήρι είναι σε ετοιμότητα, ώστε να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από τις πρώτες εκτιμήσεις που έχουν γίνει η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές στα κελιά των μοναχών και στα αρχεία της μονής, ενώ οι μοναχές κατάφεραν να σώσουν την εικόνα της Παναγιάς της Βαρνάκοβας και άλλα ιερά κειμήλια που φυλάσσονταν στο μοναστήρι.

Στο μεταξύ, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επεχείρησαν στην ιερά μονή, κατάφεραν να μην φθάσουν οι φλόγες σε δεξαμενές καυσίμων, ούτε να επεκταθούν σε άλλους χώρους, και έτσι διασώθηκαν το καθολικό, που είναι το μεγαλύτερο μνημείο του μοναστηριού, καθώς και άλλα τμήματα του μοναστηριού.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»