Οι επιλογές που απέμειναν στον Αλέξη Τσίπρα έπειτα από τις χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάφορα σενάρια εξετάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπειτα από τις χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup, όπου επιβεβαιώθηκε πως όλοι οι δανειστές πίεσαν για νομοθέτηση εκ των προτέρων μέτρων.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, πολιτική λύση – όπως επιδιώκει η κυβέρνηση- δεν υπάρχει. Μάλιστα, αποκάλυψε πως κορυφαίος πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει «κόφτη» με νέα μέτρα, ενώ ανέφερε πως και μεγάλη ομάδα βουλευτών δεν δέχεται οποιαδήποτε νομοθέτηση νέων μέτρων.

Έτσι, τρεις είναι οι βασικές επιλογές που απέμειναν στον Αλέξη Τσίπρα:

  • Να τα ψηφίσει όλα τα μέτρα.
  • Να προχωρήσει σε επικοινωνιακή καταιγίδα μέχρι τον Ιούλιο – όπως εισηγείται μερίδα συνεργατών του- και να πάει μέχρι τότε χωρίς συμφωνία, να συσπειρώσει το κόμμα και από κει να δει πως θα πορευτεί.
  • Να προκηρύξει εκλογές μετά το Πάσχα.

Στις εξελίξεις, ανέφερε ο δημοσιογράφος, θα παίξει ρόλο και η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκημε την Άνγκελα Μέρκελ στις 13 Φεβρουαρίου. Όπως ανέφερε ο Τάκης Χατζής, εάν την επομένη ο κ. Μητσοτάκης ζητήσει εκλογές, τότε όλα συνηγορούν πως τα πράγματα θα οδεύσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, υπάρχει και ένα τέταρτο σενάριο, το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να έχει κερδίσει έδαφος. Στενοί συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που επικαλείται ο δημοσιογράφος, λένε «να τα βρούμε με τους δανειστές και να διώξουμε το ΔΝΤ», πράγμα το οποίο θεωρείται απίθανο. 

newpost.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, με την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τάσου Σαρδέλη, του Προέδρoυ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Γεωργίου Κουφόγιωργα

Την Κυριακή 5 Μαΐου “βαρκαρόλα τη βραδιά των ευχών” στο λιμάνι της Κορώνης

Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η “Βαρκαρόλα τη βραδιά των ευχών” στην προκυμαία της Κορώνης, που θα ξεκινήσει στις 20:00. Οι βάρκες των ιδιωτών και των επαγγελματιών ψαράδων θα ξεκινήσουν στις 20:00 να δέχονται επισκέπτες για βαρκάδα εντός του λιμανιού της Κορώνης, με σημείο συνάντησης μπροστά από το πρώην Δημαρχείο. Οι συμμετέχοντες

Ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα η 10η Γιορτή λουλουδιών

Επικοινωνία με το Δήμο Επικοινωνήστε με το Δήμο στα παρακάτω στοιχεία Ελευθερολακώνων 1, Τ.Κ. 23200 dimarxos@1315.syzefxis.gov.gr 2733360300
00:08:02

Πλήθος πιστών και κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου στο Δερβένι Κορινθίας

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο