Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Περιοδεία στην Τρίπολη και τα γύρω χωριά πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, συνοδευόμενος από τον γγ Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, Γιώργο Παπαηλιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιοδεία στην Τρίπολη και τα γύρω χωριά πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, συνοδευόμενος από τον γγ Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, Γιώργο Παπαηλιού.

Ο υπουργός έστειλε αποφασιστικό μήνυμα προς τη διαπλοκή, ενώ σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Τρίπολης, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα όσον αφορά τις προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών» δήλωσε συγκεκριμένα, ενώ ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση σημείωσε σχετικά: «Διαπραγματευόμαστε καθημερινά και στόχος μας είναι μέχρι τέλος του μήνα να έχει κλείσει η 2η αξιολόγηση. Κάποιοι, ίσως να επιθυμούν να αναβληθεί η διαδικασία αυτή. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας για να καταλήξει ότι «πρέπει να ζούμε με τη διαχείριση των αντιθέσεων».

Αναφερόμενος στην κινητικότητα στο δημόσιο τομέα σημείωσε, ότι «μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει τελειώσει το θέμα της ψηφιοποίησης των νέων οργανογραμμάτων, κάτι απαραίτητο για να λειτουργήσουν οι νέες νομοθετικές μας παρεμβάσεις, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών»

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον δήμο Τρίπολης, όπου ενημερώθηκε για τα τοπικά προβλήματα, αλλά και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όπου οι Χρ. Βερναρδάκης και Γ. Μπασκόζος εξήγησαν τον κυβερνητικό προγραμματισμό στον χώρο της δημόσιας υγείας, ενώ αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα προσλήψεων που είναι σε εξέλιξη (2016 -17).

Η περιοδεία έκλεισε με συγκέντρωση στο Αρτεμίσιο, εκεί όπου ο υπουργός Επικρατείας απάντησε σε ερωτήματα για την παραγωγική ανάπτυξη και τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες ειδικότερα. (Τη συζήτηση στην τοπική αυτή συνέλευση συντόνισε ο δήμαρχος της Τρίπολης Δημήτρης Παυλής).

Από εκεί, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης υπογράμμισε τον κυβερνητικό στόχο για ανασύσταση, όπως είπε, του κοινωνικού κράτους (Παιδεία -Υγεία), ξεκινώντας από το 2017. Έστειλε όμως και μήνυμα σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε στην αρχή του κυβερνητικού έργου, δεν τίθεται θέμα εκλογών. Τον μόνο που θα εξυπηρετούσε η διενέργεια πρόωρων εκλογών, είναι τα κυκλώματα διαπλοκής».(πηγή)

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12ο Αντάμωμα Φιλαρμονικών στη Μεσσήνη – Δύο βραδιές μουσικής στην κεντρική πλατεία

Ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Πελοποννήσου, διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Ιουλίου και την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 και ώρα 20:30 , το

Οκτώ χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι – Εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία άφησε πίσω της 104 νεκρούς και δεκάδες εγκαυματίες, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχει βιώσει η χώρα.

Πρεμιέρα στα φιλικά για τον Αστέρα AKTOR στην Ολλανδία – LIVE θα μεταδοθεί ο αγώνας

Ο Αστέρας AKTOR δίνει σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, το πρώτο του φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας τη VVCS.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην Αχαΐα

Συνελήφθησαν τρία μέλη της και κατασχέθηκαν περισσότερα από 12 κιλά κάνναβης, πάνω από 530 γραμμάρια κοκαΐνης, 2.000 ευρώ, ζυγαριές ακριβείας και τρία οχήματα Το παράνομο περιουσιακό