ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Σε αδιέξοδο η Γορτυνία – Απαντήσεις από τον Δήμαρχο (video)

Για τους ξεχειλισμένους κάδους απορριμμάτων σε πολλές περιοχές της Γορτυνίας έδωσε απαντήσεις ο Δήμαρχος κ.Γιαννόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για τους ξεχειλισμένους κάδους απορριμμάτων σε πολλές περιοχές της Γορτυνίας έδωσε απαντήσεις ο Δήμαρχος κ.Γιαννόπουλος.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/Y_8Rt2VE1Eo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

– κ.Γιαννόπουλε οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Γορτυνίας διαμαρτύρονται έντονα για τους ξεχειλισμένους κάδους, μια εικόνα την οποία αντίκρισαν και οι επισκέπτες που επέλεξαν προορισμούς της Γορτυνίας για τις ημέρες των γιορτών. Τι συμβαίνει και γιατί παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους;

Έχουμε δυστυχώς τον ενάμισι τελευταίο χρόνο φτάσει σε μια αποτελματωμένη κατάσταση και ενώ υπάρχουν λύσεις, δεν φαίνεται να υπάρχει συνεργασία. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να δώσει τη λύση. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των βαθμών και της κυβένρησης.

– Που ρίχνει τώρα τα απορρίμματα του ο Δήμος Γορτυνίας από τη στιγμή που έχουν κλείσει και οι χωματερές; Τι τα κάνετε;

Απλώς δεν τα μαζεύουμε γι αυτόν ακριβώς τον λόγο.

– Θα παραμείνουν δηλαδή στους δρόμους τα απορρίμματα;

Αν δεν βρεθεί μια λύση όπως η μεταφορά, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Προσανατολιζόμαστε στο να βρούμε μια λύση για τη μεταφορά τους.

– Σε τι σημείο βρίσκεστε αναφορικά με το πλάνο της μεταφοράς των απορριμμάτων;

Δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι αυτή τη στιγμή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας ο οποίος επανέλαβε πως η Περιφέρεια ξεκίνησε την διαδικασία της επίλυσης του μεγάλου αυτού προβλήματος, αλλά δυστυχώς διάφορες Ιδεοληψίες και αγκυλώσεις έχουν καθυστερήσει τη διαδικασία. «Η μόνη λύση είναι αυτή της Περιφέρειας», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε: «Συγχρόνως επειδή ξεκίνησε και η αποκατάσταση των χωματερών οι δήμαρχοι πλεον δεν μπορούν να τα πηγαίνουν εκεί. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Πρέπει να προχωρήσουμε για να λύσουμε άμεσα το πρόβλημα. Η λύση επαναλαμβάνω είναι μόνο αυτή της Περιφέρειας».

Στη συνέχεια απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το τι γίνεται τώρα που και ο σχεδιασμός για την ενδιάμεση περίοδο λόγω των καθυστερήσεων και των αγκυλώσεων που υπήρξαν έχει πάει πολύ πίσω, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε: Υπήρχε πρόβλεψη για την ενδιάμεση περίοδο, αλλα δυστυχώς ξεπεράστηκαν όλα. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία που θα αναλάβει και την ενδιάμεση διαχείριση».

Κλείνοντας σε ερώτημα για το εάν υπάρχει plan B αυτή τη στιγμή που οι Δήμαρχοι βρίσκονται σε απόγνωση και δεν έχουν που να πάνε τα απορρίμματα τους δήλωσε: «Έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο».

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες από την Γορτυνία και το ρεπορτάζ του pna.gr για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου