Πρεμιέρα για τους «Όρνιθες» την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 στην Καλαμάτα

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 θα κάνει πρεμιέρα η νέα παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, καθώς η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. θα παρουσιάσει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες», σε διασκευή για παιδιά του Κώστα Κατσουλάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 θα κάνει πρεμιέρα η νέα παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, καθώς η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. θα παρουσιάσει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες», σε διασκευή για παιδιά του Κώστα Κατσουλάκη.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας επιλέγει μιαν Αριστοφανική κωμωδία, με στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την αρχαία ελληνική γραμματεία και τα κλασικά κείμενα των σπουδαίων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων μέσα από μια φαντασμαγορική, ευχάριστη παράσταση με πλούσια σκηνικά και κοστούμια, ευφάνταστες χορογραφίες και χαρούμενες μουσικές και τραγούδια.
Η διασκευή, η σκηνοθεσία, καθώς και η επιμέλεια των σκηνικών, κοστουμιών και φωτισμών είναι του Κώστα Κατσουλάκη, η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, οι χορογραφίες της Μαρίας Λαδά, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.
Παίζουν: Νάστια Βραχάτη, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσιμίχας, Μαρία Λαδά, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας και ο μουσικός Πάνος Κουραμπάς.Η παράσταση βασίζεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, οι οποίοι μένουν στην Καλαμάτα ή κατάγονται απ’ αυτήν.
Μετά την πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου, το έργο θα παρουσιάζεται σε οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της περιφέρειας από τις 9/1/2017, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (Δημοσθένους 2). Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι την περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Το εισιτήριο θα τιμάται 10 ευρώ για τους μεγάλους και 5 ευρώ για τα παιδιά.
Αρμόδια για προγραμματισμό ημερομηνίας είναι η Ολυμπία Δημητρέα.
Τηλέφωνα: 27210 82616 και 6983 581023.

ornithes aristofanh

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου