Στο ΦΕΚ η τροπολογία για μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η τροπολογία για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η τροπολογία για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr με τη νέα ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στο ν/σ ως άρθρο 54 στο νόμο 4447/2016_«Χωρικός σχεδιασμός – Βιώσιμη ανάπτυξη και άλλες διατάξεις» καταργούνται τμήματα των σχετικών άρθρων του Καλλικράτη (72 και 176) που υποχρέωναν τους δήμους να ασκούν ένδικα μέσα, δηλαδή πρακτικά να προσφεύγουν σε ανώτερο βαθμό, ώστε να ακυρώνονται οι δικαστικές αποφασεις.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση, δηλαδή μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για χιλιάδες συμβασιούχους που έχουν δικαιωθεί δικαστικά χωρίς την αίρεση νεότερων δικαστικών αποφάσεων.

Πάντως, το υπυοργείο Εσωτερικών προκειμένου να μην κατηγορηθεί όπως το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι επιβάλει στους δήμους χιλιάδες συμβασιούχους, σε ενημερωτικό του σημείωμα διευκρινίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, οι ΟΤΑ διατηρούν ακέραιο το δικαίωμά τους να ασκήσουν περαιτέρω ένδικα μέσα, εάν κρίνουν ότι τους συμφέρει».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες