Παπαστράτος: «Κύμα» προσλήψεων και επενδύσεις εξαιτίας νέου προϊόντος

Στις σημαντικότερες διεθνείς αγορές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα λανσαρίστηκε από τη Philip Morris International η εναλλακτική επιλογή έναντι του τσιγάρου IQOS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις σημαντικότερες διεθνείς αγορές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα λανσαρίστηκε από τη Philip Morris International η εναλλακτική επιλογή έναντι του τσιγάρου IQOS.

 Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Today του BBC ο Έλληνας Διευθύνων Σύμβουλος της PMI Ανδρέας Καλαντζόπουλος, η Philip Morris λανσάρει στη διεθνή αγορά το IQOS, μία εναλλακτική επιλογή έναντι του τσιγάρου, η οποία θερμαίνει αντί να καίει τα φύλλα καπνού. Η εταιρεία προσδοκά ότι η νέα τεχνολογία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την οριστική κατάργηση του συμβατικού τσιγάρου.

Τι είναι το IQOS; Πρόκειται για μια μπαταρία σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, η οποία φορτίζει μια ηλεκτρονική θήκη στην οποία εισάγονται ράβδοι καπνού. Ο χρήστης απλά εισάγει τη ράβδο στη θήκη και ρουφά.

Στόχος της Philip Morris είναι η εξεύρεση ασφαλέστερης εναλλακτικής στο κάπνισμα, δεδομένου ότι η εταιρεία αναγνωρίζει τις βλάβες που προκαλούν τα προϊόντα της. Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων λιγότερο βλαβερών από τα συμβατικά καιγόμενα τσιγάρα.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη το IQOS πωλείται στις πιο σημαντικές αγορές της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία κλπ.), αλλά και σε χώρες εκτός Ε.Ε., όπως η Ιαπωνία, όπου σημειώνει πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας η Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International, έχει ήδη ξεκινήσει να διαθέτει από το περασμένο καλοκαίρι το IQOS. Μάλιστα στο πλαίσιο της στρατηγικής επένδυσης της Παπαστράτος στην ανάπτυξη της αγοράς του νέου προϊόντος της Philip Morris International στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις σε νέες υποδομές, αλλά και δεκάδες νέες προσλήψεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, η Παπαστράτος έχει ήδη επενδύσει πολύ σημαντικά ποσά στη δημιουργία νέων δικτύων για την ανάπτυξη της εμπορικής αλυσίδας του νέου της προϊόντος, και ταυτόχρονα έχει ήδη προχωρήσει τους τελευταίους 2 μήνες σε πάνω από 80 νέες προσλήψεις στελεχών, που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με τη νέα της δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της Παπαστράτος, η εταιρία αναμένει εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για την θετική πορεία του προϊόντος στην αγορά, να προχωρήσει σε νέο κύμα προσλήψεων τους επόμενους μήνες αλλά και να δώσει το πράσινο φως για περαιτέρω επενδύσεις.

Capital.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ορκίστηκε η νέα υπάλληλος Χριστίνα Αναγνωστάκου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας η ορκωμοσία της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, ενώπιον του Δημάρχου Γεωργίου Καμπύλη.

Συμμετοχη ΑΡΚΟΑΜ στην καλοκαιρινή ημερίδα του ΚΑΟΜ

Ο ΑΡΚΟΑΜ έδωσε δυναμικό «παρών» στην καλοκαιρινή ημερίδα του...