Πολιτιστική Πρωτεύουσα Καλαμάτα2021 – Δηλώσεις Σταύρου Μπένου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέμβαση για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 έκανε ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας Σταύρος Μπένος, με δηλώσεις του, οι οποίες έχουν ως εξής (όπως παρατέθηκαν στην «Ελευθερία», ενώ σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε και στο «Θάρρος» και τη «Φωνή»):

«Η Καλαμάτα δούλεψε εξαιρετικά, όλοι οι άνθρωποι, ο Δήμαρχος και ο καθένας που στρατεύθηκε σε αυτόν το στόχο. Αυτό άλλωστε το αποδεικνύει ότι έφτασε στην τελική ευθεία. Δεν πρέπει να μας στενοχωρεί η μη επιλογή. Η πόλη έχει δυνάμεις πολιτιστικές.
Δεν είναι αποτυχία, θέλω να το πω αυτό και δεν πρέπει να γίνει καμιάς μορφής εκμετάλλευση πάνω σε αυτό το ζήτημα. Πιστεύω – κι αυτό είναι το δικό μου μήνυμα – ότι η πόλη πρέπει να αξιοποιήσει το φάκελο που έκανε, ανεξάρτητα αν δεν κέρδισε αυτό το συμβολικό στοίχημα, γιατί το ουσιαστικό στοίχημα η πόλη το έχει κερδίσει.
Πρέπει όλοι μαζί τώρα να δουλέψουμε πάνω στις ιδέες που συγκροτούν το φάκελο, σαν να κερδίσαμε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Μεγαλύτερη σημασία έχει το τι κάνουμε εμείς, όχι τι κάνουν οι άλλοι».

Ο κ. Μπένος εκτίμησε ότι η Καλαμάτα δεν άφησε αναξιοποίητα κεφάλαια: «Δεν είναι αλήθεια αυτό. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Τα παιδιά που δούλεψαν με επισκέφτηκαν, πολλές φορές, είπα τις ιδέες μου, οι οποίοι συμπεριελήφθησαν – θα δείτε στο φάκελο ότι συμπεριλαμβάνονται όλα τα πράγματα που είχαν γίνει στη δεκαετία του ΄80.
Η πόλη δούλεψε όμορφα, αποφασιστικά. Είναι λάθος να έχουμε μεμψιμοιρία και κριτική απέναντι σε αυτό το πράγμα. Αυτό που λέω είναι να ξεχάσουμε αυτή τη δήθεν αποτυχία. Δεν υπάρχει αποτυχία όταν φτάνεις στους τρεις».
Με τον τρόπο αυτό δόθηκε απάντηση σε θέματα που είχαν τεθεί δημοσίως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:08:02

Πλήθος πιστών και κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου στο Δερβένι Κορινθίας

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της...
00:00:00

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 – Η περιφορά των Επιταφίων στο Λεωνίδιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 - Η περιφορά των Επιταφίων...

Αντιπυρική περίοδος και απαγορεύσεις σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς»

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού). Το

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο