“Μαθαίνω να μην καπνίζω” – Επιτυχής η ημερίδα στο 1ο γυμνάσιο Καλαμάτας

Ημερίδα με θέμα «Υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη του καπνίσματος» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Heart II «Μαθαίνω να μην καπνίζω». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημερίδα με θέμα «Υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη του καπνίσματος» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Heart II «Μαθαίνω να μην καπνίζω». 

Το «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ» έχει ως σκοπό την πρόληψη του καπνίσματος στους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου καθώς και Α’ Λυκείου. Οι μαθητές που συμμετείχαν στην παρέμβαση είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο για:

1. Τις βλάβες του καπνίσματος.
2. Την εξάρτηση από το κάπνισμα και τα προϊόντα καπνού.
3. Τους αιτιολογικούς παράγοντες έναρξης του καπνίσματος, δίνοντας έμφαση στην επιρροή της παρέας και της διαφήμισης.
4. Την κινητοποίηση τους για την ανάληψη προσωπικής ευθύνης για την προστασία του εαυτού τους από την εξάρτηση του καπνίσματος.

Παρόντες στην παρουσίαση του προγράμματος, η οποία έγινε από την κα Αθηνά Λυρώνη, υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος Heart II – Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα υγείας κ. Βασίλης Σιδέρης, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος.

Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε το σύνολο των συμμετεχόντων στον Καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη για την πρωτοβουλία που πήρε για την πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία, καθώς και τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Γεωργίου Δ. Μπεχράκη.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»