Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στη Μεσσηνία για τα πυρηνελαιουργεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ήλθαν στη Μεσσηνία την προηγούμενη εβδομάδα, για το σοβαρότατο ζήτημα επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από ατμούς και οσμές πυρηνελαιουργείων.

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν αυτοψία σε μονάδες της Βιομηχανικής Περιοχής Μελιγαλά και έλαβαν στοιχεία για τις μονάδες που λειτουργούν στην περιοχή της Καλαμάτας. Αναμένεται να επανέλθουν, για αυτοψία στις τελευταίες.

Υπενθυμίζεται πως, πέραν της καταθέσεως από το Δήμαρχο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, αναφοράς – μηνύσεως κατά παντός υπευθύνου για τη δυσοσμία από πυρηνελαιουργεία, σε εφαρμογή αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, ο Π. Νίκας απέστειλε και σχετικό με το ζήτημα έγγραφο προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Με το έγγραφό του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας ζητούσε από την Υπηρεσία αυτή την «άμεση παρέμβασή» της και «τη διερεύνηση του ζητήματος, ιδίως ως προς την τήρηση των όρων των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που διέπουν τη λειτουργία αυτών των μονάδων, αλλά και κάθε άλλου συναφούς θέματος».
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

29 παραβάσεις σε συνολικά 997 ελέγχους για μη χρήση κράνους κράνους» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με αφορμή την πανελλαδική εκστρατεία «Μηδενικής ανοχής στη μη...

Υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

Εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2026, ο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ