Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ: “Στείλτε την έρευνα για τα καύσιμα στον εισαγγελέα…”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα τα αποτελέσματα της έρευνας για τις ελλιπείς παραδόσεις καυσίμων που παρουσίασε χθες ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών ζήτησε σήμερα η Ομοσπονδία των Πρατηριούχων (ΠΟΠΕΚ) η οποία δηλώνει ωστόσο ότι διατηρεί επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα και την σκοπιμότητα της έρευνας.

Η ΠΟΠΕΚ θέτει μεταξύ άλλων τα ερωτήματα πώς επελέγη το δείγμα της έρευνας, αν οι εταιρίες κατήγγειλαν τις συμβάσεις συνεργασίας με τα πρατήρια που διαπιστώθηκε ότι παρέδιδαν λιγότερο καύσιμο και αν η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που είναι αποδέκτης των στοιχείων του συστήματος εισροών-εκροών, έχει σχετικά στοιχεία παραβατικότητας σε ανάλογο ποσοστό με την διεξαχθείσα έρευνα, και πώς τα αντιμετωπίζει.

Για το ίδιο θέμα η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών αναφέρει ότι οι παραβάτες, ιδίως οι κατά συρροή πρέπει να τιμωρούνται με αυστηρότατες κυρώσεις και πλήρη αποκλεισμό από την αγορά, ενώ θέτει το ερώτημα αν οι παραβάσεις γνωστοποιήθηκαν στις ελεγκτικές αρχές. Τονίζει τέλος ότι ενώ το σύνολο σχεδόν των πρατηρίων έχει εισάγει τα συστήματα εισροών – εκροών, όλα τα άλλα επίπεδα μένουν χωρίς συστήματα ελέγχου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επέτειος ιστορικής μάχης Βερβένων – Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε την ιστορική μνήμη με έργο και συνέπεια»

Με ισχυρή θεσμική παρουσία και ευρεία συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στα Βέρβενα Αρκαδίας οι εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής Μάχης των Βερβένων. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συμμετείχε τιμητικά στις εκδηλώσεις, αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές της Επανάστασης. Για πρώτη φορά παρόντες ήταν οι Αρχηγοί όλων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Μήνυμα του Δημάρχου Σπάρτης, Μιχάλη Βακαλόπουλου με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Η σημερινή Γιορτή της Μητέρας αποτελεί αφορμή για να...

4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής στην Καλαμάτα – Δημήτρης Πτωχός: «Κάθε τέτοια πρωτοβουλία επιβεβαιώνει γιατί η Περιφέρεια επενδύει στη νέα γενιά»

Με εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το 4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.300 μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην καρδιά της πόλης, στην κεντρική πλατεία και στο Πνευματικό Κέντρο, παρουσιάστηκαν κατασκευές και καινοτόμες ιδέες που αποτυπώνουν με τον πιο δημιουργικό τρόπο το μέλλον όπως το οραματίζεται η

Συλλήψεις σε Μεσσηνία και Λακωνία για ναρκωτικά

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ