Πέθανε ο Στυλιανός Πατακός, σε ηλικία 104 χρόνων

Σε ηλικία 104 ετών (γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1912), ο Στυλιανός Παττακός, ο άνθρωπος που διέταξε τα τανκς στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, «έφυγε» από τη ζωή σήμερα Σάββατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ηλικία 104 ετών (γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1912), ο Στυλιανός Παττακός, ο άνθρωπος που διέταξε τα τανκς στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, «έφυγε» από τη ζωή σήμερα Σάββατο.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/fOJ17y3xPL8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Λίγες ώρες μετά τη διάρρηξη στο σπίτι του στην Αθήνα, όπου άγνωστοι του αφαίρεσαν κοσμήματα και το “Παράσημο της Ανδρείας”, ο μακροβιότερος από τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος και της 7χρονης δικτατορίας στην Ελλάδα, Στ. Παττακός εξέπνευσε πριν από λίγο σε ηλικία 104 ετών.

Ο καταγόμενος από το Ρέθυμνο πραξικοπηματίας που είχε αποφυλακιστεί για λόγους ανήκεστου βλάβης, παρότι καταδικαστείς σε ισόβια, θα κηδευτεί, σύμφωνα με τους οικείους του, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, με σοβαρό το ενδεχόμενο η τελευταία του κατοικία να είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου.

«Ο μυστράκιας» . Έτσι λέει ότι τον φώναζαν σε όλη του τη ζωή και καμαρώνει την ώρα της φωτογραφίας. Ο Στυλιανός Παττακός ήταν ο πιο σημαντικός κρίκος στο Απριλιανό πραξικόπημα του 1967. Ήταν αυτός που κατέβασε τα τανκς στην Αθήνα που ανέτρεψαν τη δημοκρατία.

 Στον απολογισμό της ζωής του εξακολουθεί να επιμένει στην «αθώα» εκδοχή των γεγονότων και ισχυρίζεται ότι οι πολιτικοί ηγέτες που συνελήφθησαν αμέσως μετά το πραξικόπημα, φυλακίσθηκαν σε «αριστοκρατικές» συνθήκες στο Πικέρμι.

Μάλιστα υποστήριξε ότι καθημερινά είχαν πλούσιο γεύμα και ότι έτρωγαν ακόμα και αστακούς. Όταν τον ρωτήσαμε γιατί αυτούς τους ισχυρισμούς δεν τους επαναλαμβάνει και για τους εξόριστους στη Γυάρο, που οι συνθήκες διαβίωσης τους καταγγέλθηκαν διεθνώς, απάντησε ότι θάλασσα είχαν, μπορούσαν να κολυμπήσουν και να πιάσουν αστακούς… Ο πραξικοπηματίας μιλάει ακόμη για τον Νίξον, τα βασανιστήρια, που ακόμη τα αρνείται, και το περίφημο μυστρί που κρατούσε στις δημόσιες εμφανίσεις του.

mixanitouxronou.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος