Επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς την υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή για ανάκληση της απόφασης υποβάθμισης σχολείων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να επανεξεταστεί η υποβάθμιση αριθμού Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με επιστολή που απέστειλε σήμερα Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου προς την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Στην εν λόγω επιστολή, η οποία αποτελεί συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που ο περιφερειάρχης είχε χθες Πέμπτη με την υφυπουργό για το εν λόγω θέμα, τονίζεται ακόμα ότι άποψη της Περιφέρειας είναι “να µην υποβαθμισθούν τα σχολεία για το τρέχον σχολικό έτος και να εξετασθεί προσεκτικἀ η προοπτική κάθε περιοχής µε ανακατανοµή όλων των εκπαιδευτικών μονάδων σε περιοχή που απαιτείται”.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας διαβίβασε προς την υπουργό τόσο την σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία το υπουργείο καλείται -μεταξύ άλλων- να ανακαλέσει την επίμαχη απόφασή του, όσο και το έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης µε τον αριθµό των μαθητών κατά υποβαθμιζόµενο σχολείο.

 

Τα δύο εν λόγω έγγραφα μπορείτε να δείτε εδώ:

 

απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου

 

αριθμός μαθητών ανά υποβαθμιζόμενο σχολείο

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο