Αρχική24/7 Live ενημέρωσηΈκτακτη συνεδρίαση ΣΟΠΠ Π.Ε Ηλείας, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Έκτακτη συνεδρίαση ΣΟΠΠ Π.Ε Ηλείας, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε σήμερα, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με αφορμή τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τις επόμενες ημέρες στην Π.

Ο κ. Γιαννόπουλος, σημείωσε ότι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα από χθες, και έτσι θα παραμένει, για την αντιμετώπιση πιθανού κινδύνου πυρκαγιάς, δεδομένων των προγνώσεων για την επικράτηση εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, οι οποίες – όπως σημείωσε – σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (χαμηλά επίπεδα υγρασίας, ισχυρούς ανέμους) μπορούν να ευνοήσουν την εκδήλωση και ταχεία εξάπλωση πυρκαγιάς. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της ενημέρωσης των πολιτών, μέσω των προέδρων των Τ.Κ και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για την αποφυγή οποιασδήποτε εργασίας/ενέργειας στην ύπαιθρο που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά. Παράλληλα, ζήτησε την διενέργεια αυξημένων περιπολιών από τις Αστυνομικές Αρχές αλλά τις εθελοντικές οργανώσεις, τόσο σε δασικές περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων, όσο και στο παραλιακό μέτωπο, λόγω της διαμονής παραθεριστών, προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα πρόσβασης για τα μεγάλα οχήματα, σε περίπτωση ανάγκης.

Από τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων, σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί προληπτικά, τις προετοιμασίες που έχουν κάνει σε επίπεδο μηχανοκίνητου στόλου, εθελοντικών οργανώσεων και ενημέρωσης, αλλά και από την διαχείριση της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην περιοχή της Τ.Κ Κορυφής, επιβεβαιώθηκε η εύρυθμη λειτουργία του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και τα υψηλά αντανακλαστικά όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με τον Διοικητή των Π.Υ Ηλείας κ. Σολδάτο να ευχαριστεί όλους για την άμεση ανταπόκριση και την καλή συνεργασία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, στο τέλος της συνεδρίασης, απευθυνόμενος στους πολίτες, έκανε έκκληση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, ενώ σε περίπτωση κινδύνου να υπακούουν τις οδηγίες των Αρχών. «Ο νομός μας έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από τέτοιου είδους φαινόμενα και θα ήταν κρίμα και άδικο να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι απόλυτα συνειδητοποιημένοι, προσεκτικοί και ευαισθητοποιημένοι, προκειμένου να αποφύγουμε κάτι αντίστοιχο και πάλι, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να προφυλάξουμε τις ζωές και τις περιουσίες μας», δήλωσε τέλος ο κ. Γιαννόπουλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο