Το ΚΑΣ μπλοκάρει το δρόμο Λύκαιο- Επικούρειος Απόλλωνας

Οι παρεμβάσεις, γιατί δυστυχώς δεν έχουμε μόνο οικονομικά μνημόνια στην Ελλάδα, που έγιναν στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, βάζουν “φρένο” στο δρόμο Λύκαιο-Επικούρειος Απόλλωνας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/0UYCkJa2jQw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ένα σημαντικό οδικό έργο, που, μαζί με άλλες παρεμβάσεις στις οποίες έχουμε προχωρήσει, θα ενοποιούσε τους αρχαιολογικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή του Λυκαίου και θα έδινε αναπτυξιακή προοπτική στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης σε επίπεδο τουρισμού, προς το παρόν δεν θα ολοκληρωθεί.

Και μιλάμε για ένα κομμάτι 400 μέτρων, που είναι το “επίμαχο” τμήμα.

Θεωρήθηκε, λοιπόν, πως εμείς είμαστε “καταστροφείς των αρχαιοτήτων” και θα δίναμε δρόμο πρόσβασης στους αρχαιοκάπηλους, λες και τώρα δεν μπορούν με τον χωματόδρομο να πάνε οι αρχαιοκάπηλοι.

Μάλιστα η απόφαση του Τοπικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Πελοποννήσου, πριν λίγο διάστημα, όταν είχε γίνει η δημοπράτηση του έργου, ήταν θετική, αλλά ο καθηγητής που κάνει ανασκαφές στο Λύκαιο έκρινε σκόπιμο να στείλει επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό Πολιτισμού και έτσι την περασμένη Τρίτη, παρά τις διαβεβαιώσεις μου (παρέστη στην συνεδρίαση) το ΚΑΣ αποφάσισε αρνητικά.

Εμείς ως Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας θα κάνουμε ό,τι ορίζει ο Νόμος και θα καταθέσουμε αίτηση θεραπείας, αλλά εκείνο που μας λυπεί είναι πως η απόφαση ήταν προειλημμένη.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο