Γκάγκα: Αν χρειαστεί θα λάβουμε μέτρα για τον κορωνοϊό – Ενημέρωση για την ευλογιά των πιθήκων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την έξαρση του κορωνοϊού σε πολλές χώρες της Ευρώπης αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σε συνέντευξή της, λέγοντας πως οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων και για το λόγο αυτό «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός ακόμη κι αν δεν είναι υποχρεωτική».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση κι αν χρειαστεί θα λάβουμε μέτρα», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 η Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού που θα μπει στη ζωή μας σε λίγες μέρες, είπε ότι οι υπηρεσίες του θα είναι δωρεάν για τους πολίτες και για όσους δεν έχουν μέχρι τώρα κάποιο πρόβλημα υγείας θα μπορούσε να είναι ένας παθολόγος, ενώ για όσους αντιμετωπίζουν κάποιο χρόνιο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι ένας καρδιολόγος ή ένας ορθοπεδικός για παράδειγμα, ανάλογα με την πάθηση τους.

Τις επόμενες ημέρες όπως είπε η κυρία Γκάγκα ξεκινάει και το πρόγραμμα για τις Δωρεάν Ψηφιακές Μαστογραφίες που αφορά γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών, ενώ αποκάλυψε ότι στο σχεδιασμό του υπουργείου είναι αι η δημιουργία ενός προγράμματος για τον καρκίνο του πνεύμονα που είναι πλέον θανατηφόρος παγκοσμίως.

Από αύριο θα υπάρχει και εβδομαδιαία ενημέρωση για την ευλογιά των πιθήκων κι αυτό αποφασίστηκε γιατί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ασθένεια αυτή.

Ερωτηθείς για το αν θα χρειαστεί να κάνουμε και νέα δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό το φθινόπωρο, απάντησε ότι μέχρι στιγμής «δεν υπάρχουν οδηγίες σε διεθνές επίπεδο, αλλά η αίσθηση που έχει είναι ότι τουλάχιστον για τις ομάδες υψηλού κινδύνου αυτό θα είναι επιβεβλημένο» και αναρωτήθηκε γιατί «δεν μας προβληματίζει ότι κάθε χρόνο κάνουμε εμβόλιο για την γρίπη, αλλά γίνεται τόσο μεγάλη συζήτηση για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό όπου τα κρούσματα είναι τόσα πολλά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το TEDx Klonatzidika 2024 σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Τρίπολης επιστρέφει με θέμα “Νους”

Σας προσκαλούμε όλους, το Σάββατο 18 Μαϊου 2024 στις 19:00 στην "Σκακιέρα" (περιοχή Κλωνατζίδικα) σε ένα δυναμικό πάνελ συζήτησης με θέμα: “Προσαρμοστικότητα: Υποχρέωση ή Επιλογή;”.Τρεις ομιλητές σε διάδραση με το κοινό θα εξετάσουν τον ρόλο της προσαρμοστικότητας στον σύγχρονο κόσμο. Σε αυτό το πάνελ, θα αναλυθεί η σημασία της προσαρμοστικότητας σε ένα περιβάλλον, όπου οι τεχνολογικές, περιβαλλοντικές και νομοθετικές αλλαγές προκαλούν αναταραχές αλλά γεννούν

Ανοίγει τις πύλες της η 11η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας

Ανοίγει την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, τις πύλες της 11η Ανθοκομική Δήμου Καλαμάτας και θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έως 26 Μαΐου 2024. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 20:00, στο χώρο μπροστά στο αναψυκτήριο. Η Ανθοκομική, που φέτος είναι αφιερωμένη στην Ελληνική αυλή, θα προσφέρει για ακόμη μια χρονιά

Ενημερωτική συνάντηση με κατοίκους Μικρής Μαντίνειας για προστασία από δασικές πυρκαγιές

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Προστατεύουμε την Μικρά Μαντίνεια από πυρκαγιές" θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαϊου 2024, στις 7.30 το απόγευμα, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Μικρής Μαντίνειας. Στην εκδήλωση, που θα συντονίσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Δημοτικής Αστυνομίας Παντελής Δρούγας, θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί με τους κατοίκους το Σχέδιο Ιόλαος και το

Πρόσκληση κατεπείγουσας συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (16/5/2024)

Την Πέμπτη (16/5/2024) στις 10.30, θα διεξαχθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο