7ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Πελοποννήσου: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των φαρμακοποιών στη δημόσια υγεία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο 7ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Πελοποννήσου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του φαρμακευτικού κόσμου και αναδεικνύοντας τις εξελίξεις που διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, τόνισε ότι στο συνέδριο παρουσιάζονται οι νέες υπηρεσίες που αναπτύσσονται στα φαρμακεία, καθώς […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο 7ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Πελοποννήσου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του φαρμακευτικού κόσμου και αναδεικνύοντας τις εξελίξεις που διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, τόνισε ότι στο συνέδριο παρουσιάζονται οι νέες υπηρεσίες που αναπτύσσονται στα φαρμακεία, καθώς και θεσμικά ζητήματα και οι διεκδικήσεις του κλάδου. Όπως σημείωσε, το ελληνικό φαρμακείο έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και διαδραματίζει πλέον ενεργό ρόλο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα προγράμματα πρόληψης που υλοποιούνται μέσω των φαρμακείων, όπως για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και την παχυσαρκία, ενώ υπογράμμισε ότι σε πολλές περιοχές της χώρας ο φαρμακοποιός αποτελεί το πρώτο σημείο αναφοράς των πολιτών για θέματα υγείας, ιδιαίτερα σε σημεία όπου η πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες είναι περιορισμένη.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης. Μεταξύ των επισήμων που παρευρέθηκαν ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Επιφάνιος, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βακαλόπουλος, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Παπαηλιού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από όλη την Πελοπόννησο.

 

 

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:39

«Επιστροφή»: Τα έργα του Χρήστου Δαμιανού Τρυφωνόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Τρίπολης

Εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη «Φ. Τσιχριτζής» στην Τρίπολη η...

Live | Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης με 18 θέματα- Τρίτη 28 Ιουλίου 2026

Τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. Μεγαλόπολης- Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 ώρα...

Ερώτηση στη Βουλή για την εκτεταμένη ξήρανση των ελάτων σε Μαίναλο και Πάρνωνα κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Γιαννακούρας

Ερώτηση στη Βουλή για την εκτεταμένη ξήρανση των ελάτων σε Μαίναλο και Πάρνωνα κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Γιαννακούρας

Διάλειμμα Θερινής Νυκτός: Παράσταση χορού στον αρχαιολογικό χώρο Μαντινείας

Μια παράσταση χορού και μουσικής εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Όσον αφορά το ομότιτλο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, αντλείται επιπλέον δραματουργικό υλικό από το τέλος του, την ιδέα δηλαδή της παράστασης μέσα στην παράσταση