ΕΟΠΥΥ: Oι 86 ιατρικές εξετάσεις που δεν θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ θα λαμβάνουν από εδώ και στο εξής οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού για 86 εξετάσεις τις οποίες μέχρι σήμερα πλήρωναν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ θα λαμβάνουν από εδώ και στο εξής οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού για 86 εξετάσεις τις οποίες μέχρι σήμερα πλήρωναν.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μετά την κοστολόγηση των εν λόγω πράξεων και την έγκρισή τους από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Αναλυτικά ο πίνακας των εξετάσεων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ:

eksetaseis878

eksetaseis2

Πάντως, για την εξέλιξη αυτή εκφράζει τις επιφυλάξεις της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ η οποία τονίζει οτι “η απόφαση αυτή ΔΕ συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού του”, ενώ “η κοστολόγηση των περισσότερων εξ αυτών σε τιμές κάτω του κόστους αποτελεί νέο πλήγμα, τόσο στην αποζημίωση του ιατρικού έργου, το οποίο επιβαρύνεται με τις ληστρικές επιδρομές του clawback και rebate, όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους”.

Αυτό που το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ μέσω των ηγεσιών τους αποσιωπούν όταν εξαγγέλλουν τέτοιες «γενναίες» παροχές προς τους ασφαλισμένους, είναι ότι ο λογαριασμός θα αποσταλεί στους συμβεβλημένους ιατρούς, οι οποίοι είναι απλήρωτοι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2010-2011! και για τις τρέχουσες οφειλές από το μήνα Μάιο του 2016, ενώ εκκρεμούν ακόμη οι πληρωμές του 10% για τα έτη 2012, 2013, 2014 και 2015“, καταλήγει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οινοποίηση σε πήλινους αμφορείς στην Οινοποιία Ψαρούλη

Νέα επένδυση στη ποιότητα: Οινοποίηση σε πήλινους αμφορείς στην Οινοποιία Ψαρούλη Η Οινοποιία Ψαρούλη κάνει ένα ακόμη βήμα στην αναβάθμιση της ποιότητας των κρασιών της, επενδύοντας στην οινοποίηση με πήλινους αμφορείς. Οι πρώτοι αμφορείς έφτασαν στις εγκαταστάσεις της οΙνοποιίας Ψαρούλη
00:00:56

Η Josephine γιόρτασε τα γενέθλιά της πάνω στη σκηνή, στη Σπάρτη, τη βραδιά της «λευκής νύχτας»!

Η Josephine γιόρτασε τα γενέθλιά της στη σκηνή της Σπάρτης, χαρίζοντας μια ξεχωριστή εμφάνιση στο κοινό κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας».

Αγγελία: Ζητείται Κουρέας – Κομμώτρια, Αισθητικός και Μασέρ

Αγγελία: Ζητείται 1 Κουρέας ή κομμώτρια, 1 Αισθητικός με...

Τραγωδία στην Ε.Ο Καλαμάτας-Τρίπολης και συλλήψεις στην Πελοπόννησο – Αστυνομικό δελτίο 23/08/26

Στην Κορινθία συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή και ναρκωτικά. Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη σημειώθηκε στη Μεσσηνία.