Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η συνταγή της ημέρας | Παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγή για παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά με μέλι και μουστάρδα! Ένας κλασικός μεζές που βρίσκουμε σε όλες τις ταβέρνες!

Συστατικά

  • 800 γρ. χοιρινό, λαιμό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. λευκό κρασί
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε…
​​
  1. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  2. Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό σε μικρά κομματάκια 2 εκ. και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του, και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  6. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  7. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, φέτες λεμονιού και φρέσκια ρίγανη.

Καλή απόλαυση!!

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανελλήνιες 2025: Οι απαντήσεις των σημερινών μαθημάτων για τους υποψήφιους στα ΕΠΑΛ

Με τα μαθήματα Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία...

Με εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση η 204η επέτειος της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στη Στεμνίτσα

Με εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση τιμήθηκε η 204η επέτειος...

Πανελλήνιες 2025: Τα θέματα των σημερινών μαθημάτων για τους υποψήφιους στα ΕΠΑΛ

Με τα μαθήματα Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία...

Παγκόσμιο ρεκόρ με 6,28μ. στο άλμα επί κοντώ για τον Ντουπλάντις

Ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ έσπασε ο Μόντο Ντουπλάντις, αυτή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ