Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Οι απόλυτοι κουραμπιέδες που θα φτιάχνετε κάθε Χριστούγεννα! (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η εκδοχή του Άκη για το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε! Δημιουργήστε ένα beurre noisette και δώστε στους κουραμπιέδες ένα υπέροχο άρωμα φουντουκιού! Οι απόλυτοι κουραμπιέδες που θα φτιάχνετε κάθε Χριστούγεννα!

Συστατικά

200 γρ. αμύγδαλα, ωμά με φλούδα
400 γρ. βούτυρο, ανάλατο
90 γρ. άχνη ζάχαρη
20 γρ. κονιάκ
βανιλίνη
¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ανθόνερο
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
¼ κ.γ. αλάτι
 
Για το πασπάλισμα
 
300 γρ. άχνη ζάχαρη
1-2 κ.σ. ανθόνερο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε…
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Ρίχνουμε σε ένα ταψί τα αμύγδαλα, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
  5. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 6 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να αρχίσει να αφρίζει.
  6. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μπολ.
  7. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά το βούτυρο.
  8. Αφαιρούμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ.
  9. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  10. Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ σε δυνατή και χτυπάμε για ακόμα 6-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα και να μοιάζει με σαντιγί. 
  11. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα με ένα μαχαίρι και τα μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
  12. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ, το ανθόνερο, το αλεύρι και το αλάτι, και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  13. Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ σε δυνατή και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. 
  14. Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  15. Πλάθουμε με τη ζύμη 40-45 μπαλάκια των 30 γρ. και τα μεταφέρουμε στο ταψί. (Θα ψήσουμε σε 3-4 δόσεις άρα βάζουμε περίπου 10-15 κουραμπιέδες σε κάθε δόση.)
  16. Πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό μας για να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
  17. Μεταφέρουμε το πρώτο ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 23-25 λεπτά.
  18. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τους υπόλοιπους κουραμπιέδες.
  19. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  20. Ψεκάζουμε τους κουραμπιέδες με το ανθόνερο, τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
  21. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γορτυνίας Δημήτρης Καζάς στην σημερινή συνεδρίαση του (ΣΟΠΠ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενόψει της

Ο συντονισμός και η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου 2025 ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Απριλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη και στην οποία συμμετείχε εκπροσωπώντας τον Δήμο Γορτυνίας ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Καζάς.

34α Κυριακίδεια 2025 – Προκήρυξη

Τρέχουμε στη μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη! Όπως και εκείνος έτρεξε για 7 εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και η κοινότητα Πύργου διοργανώνουν τα 34α  Κυριακίδεια. Η εκδήλωση θεσμός είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη. Ενός από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του Ελληνικού Κλασικού Αθλητισμού, Πανελληνιονίκη και Βαλκανιονίκη. Καθώς επίσης και νικητή

13η Γιορτή λουλουδιών: Ανθοκομική έκθεση στην Πλατεία Δημαρχείου Γυθείου

Επικοινωνία με το Δήμο Επικοινωνήστε με το Δήμο στα παρακάτω στοιχεία Ελευθερολακώνων 1, Τ.Κ. 23200 dimarxos@1315.syzefxis.gov.gr 2733360300

ΔΗΜΟΦΙΛΗ