Εγκυμοσύνη & Μαλλιά – Μύθοι και Αλήθειες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Εγκυμοσύνη & Μαλλιά – Μύθοι και Αλήθειες» από την Ιωάννα Παρασκευοπούλου – Xtenismata.gr.

Υπάρχουν πολλά διλήμματα για το τι είναι ασφαλές και τι δεν είναι όσον αφορά τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορείς να τα βάψεις ; Μπορείς να κάνεις ανταύγειες η ακόμα και μία φόρμα;  Θα απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά για να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και τι όχι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αλήθεια: Η τρίχα γίνεται πιο ανθεκτική και μακραίνει περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα διότι λόγω της αύξησης των ορμονών στο σώμα μιας εγκύου γυναίκας, η τρίχα μπορεί να αυξηθεί γρηγορότερα. Ο σίδηρος, και όλες οι βιταμίνες που λαμβάνει μία έγκυος γυναίκα βοηθούν τον οργανισμό της και κατ’επέκταση τα μαλλιά της γι’αυτό όλες οι έγκυες φαίνεται ότι έχουν πιο υγιή και μακριά μαλλιά απ’ότι πριν την εγκυμοσύνη.

Αλήθεια: Είναι λογικό κάποιες από εσάς να χάσετε πολλά μαλλιά μετά την εγκυμοσύνη.

Αποδεικνύεται ότι η απότομη αύξηση των μαλλιών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν θα διαρκέσει για πάντα. Πολλοί δερματολόγοι παραδέχονται ότι οι γυναίκες έρχονται περίπου τρεις μήνες μετά τον τοκετό για καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Φαίνεται τόσο ξαφνική και απότομη που πολλές γυναίκες τρομοκρατούνται. Μην απογοητεύεστε όμως γιατί επηρεάζει το 40-50% των γυναικών μετά από μία εγκυμοσύνη και μέσα σε λίγους μήνες τα μαλλιά σας θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό και δεν υπάρχει μόνιμη απώλεια.

Μύθος: Δεν μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου ή να κάνεις μία φόρμα.

Αν και δεν έχουν γίνει σαφείς μελέτες πάνω σε αυτό το θέμα ο Dr. David Adler διακεκριμένος γυναικολόγος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου δεν συνιστάται η χρήση βαφής αλλά μετά από αυτό δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ούτε για τη μητέρα αλλά ούτε και για το έμβρυο η χρήση οποιαδήποτε τεχνικής εργασίας. Εάν παρ’όλα αυτά θέλετε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας αλλά φοβάστε για τον οποιοδήποτε λόγο καταφύγετε στις ανταύγειες ή τεχνικές που δεν επηρεάζουν την ρίζα (ρώτησε τον κομμωτή σου). Η βαφή δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε.

Μύθος: Μπορείτε να προβλέψετε το φύλο του μωρού σας από την υφή των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η υφή των μαλλιών δεν είναι προγνωστικός δείκτης του φύλου  με κανέναν τρόπο. Έτσι προχωρήστε σε ένα υπερηχογράφημα και μην προσπαθείτε να μαντέψετε.

Αλήθεια: Είναι φυσιολογικό το τριχωτό της κεφαλής σας να είναι πιο ευαίσθητο σε χημικές επεξεργασίες μετά την εγκυμοσύνη.

Αν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας, μπορείτε να μεταβείτε στη διαδικασία των ανταυγειών ή σε κάποιο κοντινό στο φυσικό σας χρώμα. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει την χημική επαφή με το τριχωτό της κεφαλής σας και θα ελαχιστοποιήσει το σπάσιμο της τρίχας.

Όλα τα παραπάνω είναι εκτιμήσεις και απαντήσεις διακεκριμένων γυναικολόγων. Για την καλύτερη δική σας ασφάλεια εμπιστευθείτε τη γνώμη του γυναικολόγου σας.

 

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ – XTENISMATA.GR

Στο κομμωτήριο μας πιστεύουμε απόλυτα στη σύνδεση εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς!

Η κάθε γυναίκα έχει μια μοναδική εσωτερική ομορφιά που μπορεί να αναδειχτεί πλήρως και εξωτερικά. Στόχος μας είναι η τελειοποίηση της εξαιρετικά εξελισσόμενης τέχνης της κομμωτικής με βασικά κριτήρια την συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση , αλλά και την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Στο χώρο μας προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες και προϊόντα αισθητικής μαλλιών που παρέχει ένα άρτια εξοπλισμένο σύγχρονο κομμωτήριο και επιλέγουμε συνεργασίες μόνο με κορυφαίες εταιρίες προϊόντων (Moroccanoil, Olaplex, Redken, PBF).

Το moto της ομάδας μας είναι το “Your hair is my canvas” και αυτό γιατί για εμάς κάθε γυναίκα είναι σαν ένας νέος πίνακας που θα ζωντανέψει ξανά με νέα χρώματα, υφές, σχήματα και άποψη .

Τηλ. επικοινωνίας: 2710226170
Βασ. Γεωργίου Α’ 22, Τρίπολη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (18/6/2024)

Την Τρίτη (18/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πυροσβεστική: 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το...

Κορινθία: Γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από παραλία στην περιοχή Κόρφος

Μια γυναίκα ηλικίας 58 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε χωρίς...

Αρκαδία: Συνελήφθη 54χρονος για βιασμό 30χρονης

Ένας 54χρονος συνελήφθη στην κοινότητα Άκοβα Αρκαδίας, μετά την...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο