ΑρχικήΓυναίκαΗ Ομοσπονδία Γυναικών Τρίπολης (ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες στο συλλαλητήριο του...

Η Ομοσπονδία Γυναικών Τρίπολης (ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ομάδας Γυναικών Τρίπολης (μέλους της ΟΓΕ) ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ 2017

Η Ομοσπονδία Γυναικών Τρίπολης (ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, να διαδηλώσουμε την Παρασκευή, 7 του Απρίλη 2017, στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη νέα επίθεση που δέχονται τα όσα εργασιακά δικαιώματα μας έχουν μείνει, ενάντια στους αυτόματους «κόφτες» στους μισθούς και τις συντάξεις, ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή που ετοιμάζουν.
Τη μέρα που θα συνεδριάζει το Γιουρογκρουπ εμείς σπάμε την ηττοπάθεια και την απογοήτευση, διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.
Απευθυνόμαστε σε σένα, στη μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη εργαζόμενη, στην άνεργη, στη γυναίκα της υπαίθρου, στη φοιτήτρια και τη σπουδάστρια, στη συνταξιούχο, στη νέα μητέρα, στην πρόσφυγα και μετανάστρια.

Τι σημαίνει αλήθεια η «διαπραγμάτευσή» τους για μας τις γυναίκες;
 Μεγαλύτερη επέκταση της ευέλικτης εργασίας, δηλαδή μερική απασχόληση, μισός μισθός, μισή ασφάλιση, μισή ζωή
 Προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία. Προκλητικά μας βαφτίζουν «ωφελούμενες» και όχι εργαζόμενες. Δουλειά με ημερομηνία λήξης χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 Εργοδοτική τρομοκρατία και ομαδικές απολύσεις
 Μας θέλουν εργαζόμενες – λάστιχο, διαρκώς επανακαταρτιζόμενες, αφού θα μένουμε μήνες ή και χρόνια εκτός εργασίας, μετακινούμενες απ’ άκρη σ΄άκρη της χώρας, αλλά και σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ σε αναζήτηση δουλειάς μέχρι τα βαθιά γεράματα, με το μικρότερο δυνατό επίπεδο κοινωνικής προστασίας και δικαιωμάτων.
 Θέλουν να συμβιβαστούμε με τα «ψίχουλα», με τους πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις
Η «διαπραγμάτευση» τους σημαίνει ότι:
 Η μητρότητα αποτελεί κόστος για το κράτος και την εργοδοσία. Είναι αποκλειστικά ατομική μας υπόθεση. Πέφτει στις δικές μας πλάτες η ευθύνη των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, η ευθύνη του νοικοκυριού.
 Κάθε ανάγκη της οικογένειας και των παιδιών μας γίνεται ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που προσθέτει νέα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Τα παζάρια τους δεν αφορούν τις ανάγκες μας, αλλά τις τεράστιες αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε κράτη-μέλη της ΕΕ και αφορούν την υπεράσπιση των συμφερόντων, της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Οι θεωρίες περί “καλής ΕΕ – κακού ΔΝΤ”, «καλής κυβέρνησης – κακών θεσμών», εντάσσονται στο κάδρο των ανταγωνισμών μεταξύ ιμπεριαλιστικών συμμαχιών
Η ζωή μας και τα δικαιώματά μας δεν χωράνε στα κέρδη τους.
Η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών, κοινωνικών μας δικαιωμάτων.
Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση, θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, με τους αυταπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου. Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να πάρουν μαζικά, οργανωμένα και δυναμικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 7 του Απρίλη 2017.

Κόντρα στον άνεμο της υποταγής
Αγωνιζόμαστε γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας

Όλες στις 7 του Απρίλη στις 7.00μμ στην Πλ. Πετρινού

Τρίπολη, 4/4/2017
Ομάδα Γυναικών Τρίπολης (ΟΓΕ)

Μετάβαση στο περιεχόμενο