ΑρχικήΓυναίκα1 στις 10 γυναίκες κατάσκοπεύει τον συζύγο της, σύμφωνα με έρευνα

1 στις 10 γυναίκες κατάσκοπεύει τον συζύγο της, σύμφωνα με έρευνα

1 στις 10 γυναίκες παραδέχονται ότι κατασκοπεύουν τα emails του συζύγου τους και τα μηνύματα κειμένου sms στο κινητό, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα 1.000 παντρεμένων γυναικών που πραγματοποίησε εταιρεία ερευνών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην πραγματικότητα, 1 στις 20 γυναίκες έχουν φθάσει να εγκαταστήσουν μυστικό λογισμικό παρακολούθησης για τα κινητά των συζύγων τους.

Σε μια παλαιότερη μελέτη διαπιστώθηκε ότι το 44 τοις εκατό στα 920 ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν τουλάχιστον έναν εταίρο που παρακολουθούσε την συμπεριφορά του άλλου, όπως την ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα sms. Όταν μόνο ένα άτομο στο ζευγάρι έκανε υποκλοπή, ήταν σημαντικά πιο πιθανό να είναι η σύζυγος αυτή που έλεγχε τον σύζυγο.

Ναι, αυτό σημαίνει ότι ο/η σύντροφός σας ίσως δεν σας εμπιστεύεται απόλυτα.

Όταν χάνει την εμπιστοσύνη του κάποιος βρίσκεται σε κατάσταση υπερ-ευαισθητοποίησης, αυτό προτρέπει το άτομο να ελέγξει μανιωδώς για τα πράγματα που θα μπορούσαν να το βλάψουν συναισθηματικά, λέει ο Paul Hokemeyer, Ph.D ειδικός σε θέματα σχέσεων και γάμου.

“Οι άνθρωποι αυτοί θα ψάξουν για επιβεβαίωση ότι ο σύντροφός τους δεν αξίζει», λέει ο Hokemeyer. “Ακριβώς όπως ένας επιτυχημένος εισαγγελέας χρειάζεται ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για να καταδικάσει ένα πρόσωπο ύποπτο για ένα έγκλημα, ένα αδιάκριτος αισθάνεται ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο από τη διαίσθηση του για να αποδείξει ότι ο σύντροφός του είναι αναξιόπιστος.”

Τι πρέπει να κάνετε αν πιάσετε την σύντροφο σας να σας παρακολουθεί?

Μπορεί να σκέφτεστε: «Δεν είναι και μεγάλη υπόθεση, γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Αυτό που βρίσκει (ή αποτυγχάνει να βρει κανείς) δεν είναι το πρόβλημα, λέει ο Hokemeyer.

Αν την πιάσεις στην πράξη, χρησιμοποιήστε αυτήν την φράση: «Για να είμαι ειλικρινής, είμαι αρκετά απογοητευμένος γιατί δεν αισθάνεσαι ότι μπορείς να με εμπιστευτείς, και έπρεπε να ψάξεις αποδείξεις. “

Στη συνέχεια,  ρωτήστε ήρεμα: «Γιατί δεν μπορείς απλά να με ρωτήσεις» προτείνει ο Hokemeyer.

Ζητήστε της να μάθετε από που προήλθαν τα αισθήματα της δυσπιστίας, λέει ο Hokemeyer. Η υποκλοπή (snooping) είναι τοξικό σε μια σχέση, εξηγήστε της ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να συμβεί πάλι λέγοντας “Αυτό δεν είναι αποδεκτό.”

Εάν η υποκλοπή γίνεται διάχυτη και συνεχίζει να το κάνει ξανά και ξανά, θα προκαλέσει ατέρμονη σύγκρουση μεταξύ σας.

“Ορίστε ένα χρονικό πλαίσιο για πόσο καιρό είστε διατεθειμένοι να προσπαθήσετε και να εργαστείτε μέσα από αυτό”, λέει Hokemeyer. “Εάν δεν μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός μεταξύ σας μέσα σε έξι έως εννέα μήνες, οι πιθανότητες είναι είστε σε καλύτερη θέση τελειώνει”.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο MensHealth.com.

Μετάβαση στο περιεχόμενο