ΑρχικήΓυναίκαΔιεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών - ...

Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών – Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης

Για την Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών μας μίλησε η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης κα Θεοδώρα Τσαούση

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/jQP6knpkImM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί την έκφραση της διαιωνιζόμενης αντίληψης για την ανισότητα ανάμεσα στα φύλα, μας ανέφερε η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης κα Θεοδώρα Τσαούση, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που έχει οριστεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Δεκέμβριο του 1999.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης, εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020.

Η κα Τσαούση μίλησε για το φαινόμενο της βίας, το μέγεθος του φαινομένου στη χώρα μας, αλλά και για την δράση  της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου στην Τρίπολη, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τελειώνοντας τόνισε πως οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο, έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση της γυναίκας, παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο