Η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης για την αιμοδοσία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης στο κοινό με έντυπο ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Υγείας σχετικό με την αιμοδοσία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη εορτάζεται στις 14 Ιουνίου για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και προϊόντα αίματος για να σωθούν ζωές.
Φέτος, το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοτών είναι τα 20 χρόνια εορτασμού της προσφοράς: ευχαριστούμε, αιμοδότες! Εορτάζεται η 20ή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη και η βαθιά επίδραση της αιμοδοσίας στις ζωές ασθενών και αιμοδοτών. Η εκστρατεία χρησιμεύει ως ευκαιρία να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη στους δότες αίματος, πλάσματος και αιμοπεταλίων στον κόσμο για τις σωτήριες δωρεές τους. Επιπλέον, καλεί
για δράση, παρακινώντας περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα της αιμοδοσίας.
Η ανάγκη για αίμα είναι καθολική, αλλά η πρόσβαση στο αίμα δεν είναι. Σε πολλές χώρες, οι υπηρεσίες αίματος αντιμετωπίζουν την πρόκληση να διαθέτουν επαρκές αίμα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα και την ασφάλειά του. Η έλλειψη πρόσβασης σε ασφαλές αίμα και προϊόντα αίματος, ειδικά σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, επηρεάζει όλους τους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρειάζονται τακτική μετάγγιση.
Κάθε μεμονωμένη αιμοδοσία είναι ένα πολύτιμο δώρο που σώζει ζωές και η επαναλαμβανόμενη αιμοδοσία είναι το κλειδί για την οικοδόμηση μιας ασφαλούς και βιώσιμης παροχής αίματος. Ευχαριστούμε, αιμοδότες, που σώσατε ζωές με την αιμοδοσία σας!

Οι στόχοι της φετινής εκστρατείας είναι:

Ευχαριστούμε και αναγνωρίζουμε τα εκατομμύρια των εθελοντών αιμοδοτών που έχουν συμβάλει στην υγεία και την ευημερία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Παρουσιάστε τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις των εθνικών προγραμμάτων αίματος και μοιραστείτε τις βέλτιστες πρακτικές και τα διδάγματα που αντλήθηκαν.

Τονίστε τη συνεχή ανάγκη για τακτική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία για την επίτευξη καθολικής πρόσβασης σε ασφαλή μετάγγιση αίματος.

Προώθηση μιας κουλτούρας τακτικής αιμοδοσίας μεταξύ των νέων και του ευρύτερου κοινού και αύξηση της ποικιλομορφίας και της βιωσιμότητας της δεξαμενής αιμοδοτών.

Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας https://ekea.gr/
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
https://www.who.int/…/wester…/world-blood-donor-day-2024

Με εκτίμηση,

1η Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Τρίπολης
Κέντρο Υγείας Τρίπολης – 6η Δ.Υ.Πε. – Υπουργείο Υγείας
2ο χιλ. Τρίπολης –  Σπάρτης 22132 Τρίπολη
Τηλ.: 2710238195, 2710234931

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Στον εισαγγελέα το ζευγάρι για τον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο (vid)

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι 22/7,...

Εκδηλώσεις Μνήμης στην Καλαμάτα | Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τη μνήμη των ηρώων και των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην...

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, τελέσθηκε μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο για την ανάπαυση των ψυχών

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης, κρατάμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αξιοποίηση έκτασης, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί Πάρκο Μνήμης. Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, το πρωί της Δευτέρας (22/7/2024), υπογράφτηκαν τα σχετικά έγγραφα και στη διαδικασία αυτή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

Τοποθετήθηκε Seatrack στην παραλία Μαυροβουνίου για αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα ΑμεΑ

Τοποθετήθηκε Seatrack στην παραλία Μαυροβουνίου για αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα ΑμεΑ Η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα όλων και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης  το κάνει πράξη. Πριν λίγες μέρες τοποθετήθηκε και λειτουργεί στην παραλία Μαυροβουνίου μηχανισμός Seatrack που αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο