ΟΣΕΑΔΕ: Η μόρφωση των παιδιών μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον, για την υγεία και την ίδια τους τη ζωή αποτελεί και δικιά μας υπόθεση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΣΕΑΔΕ: Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, παρά τα αιτήματα που έχουν καταθέσει εδώ και μήνες, Σωματεία, Σύλλογοι και φορείς που σχετίζονται άμεσα με την Εκπαίδευση για την επανέναρξη των σχολείων, ξεκινάει σήμερα την νέα σχολική χρονιά, χωρίς εκείνα τα μέτρα προστασίας της υγείας που θα διασφαλίσουν ουσιαστικά μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Κάνοντας σημαία την λογική της ατομικής ευθύνης…(σε 8χρονα και 10χρονα παιδιά!) και κουνώντας το δάχτυλο σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς, αφήνει άλυτα διαχρονικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις κτιριακές υποδομές των σχολείων, την πλημμελή καθαριότητα, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς κλπ. Καλούνται να στοιβάζονται 20 και 25 μαθητές μέσα σε τάξεις κλουβιά, σε κοντέινερ, σε υπόγειες αίθουσες, χωρίς να διασφαλίζεται καν η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων, όταν την προηγούμενη περίοδο με πολύ λιγότερα κρούσματα, τα σχολεία λειτούργησαν με ανώτατο αριθμό μαθητών τους 15 ανά τάξη. Χαρακτηριστικό στοιχείο που αποδεικνύει την  ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης, αποτελεί το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας νομοθέτησε τον Ιούνιο την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από 22 σε 25.

Επιπρόσθετα, στις ήδη μεγάλες προ υπάρχουσες ελλείψεις εκπαιδευτικών, έρχονται να προστεθούν οι τεράστιες ανάγκες που διαμορφώνονται από το γεγονός, ότι λόγω της πανδημίας ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία,  ενώ το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των αναπληρωτών θα είναι ο ίδιος με πέρυσι.

Την ίδια στιγμή που απαιτείται αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και σχολαστικός συνεχής καθαρισμός των σχολικών κτιρίων,  ο αριθμός των θέσεων συμβασιούχων  σχολικών καθαριστριών που προκηρύχθηκαν, στην πλειονότητα των Δήμων, παραμένει ο ίδιος ή είναι μειωμένος, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα απαιτούμενα  μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού δεν αξιοποίησε προς όφελος των μαθητών και  των εκπαιδευτικών, το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, ώστε να εξασφαλίσει όλες τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Με δεδομένου ότι το πλαίσιο αιτημάτων που βάζει το γονεϊκό κίνημα και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών συνδέονται με η μόρφωση των παιδιών μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον για την υγεία και την ίδια τους τη ζωή ενώνουμε μαζί τους τη φωνή μας και απαιτούμε:

 

  • Επισκευή σχολείων – εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις των μαθητών σε κάθε τάξη. Κανένα τμήμα πάνω από 15 μαθητές.
  • Έκτακτο κρατικό κονδύλι για προσλήψεις εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων όσων δουλεύουν στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μονίμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις Σχολικές Επιτροπές για την προμήθεια των αναγκαίων υλικών (μέτρα προστασίας, αντισηπτικά κ.α.).
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας.
  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η χιουμοριστική ανάρτηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την αφρικανική σκόνη

Με μια χιουμοριστική ανάρτηση για την κίνηση στους δρόμους...

Συνελήφθησαν τρία άτομα στην Αργολίδα γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσε καταδικαστικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (23.4.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του...

Καιρός σήμερα: Επιμένουν η αφρικανική σκόνη και οι βροχές

Σύννεφα και αφρικανική σκόνη θα «σκεπάσουν» και σήμερα Τετάρτη...

Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Μεσσήνη για αδικήματα υπόθαλψης, ναρκωτικών και για Εντάλματα Σύλληψης

Συνελήφθησαν, χθες (23.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο