Δημήτρης Βόσνος: Τα φροντιστήριά μας θα προσπαθήσουν να υποστηρίξουν με κάθε μέσο τους μαθητές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
photo Κουτσουράκης Κωνσταντίνος

Τα φροντιστήρια θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες 14 ημέρες, εναρμονιζόμενα με τις ανακοινωθείσες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και σύμφωνα με την απόφαση της χθεσινοβραδινής έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας ( ΟΕΦΕ ).

Εμείς, πάντα έχουμε ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης , γιατί η Δημόσια Υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό . .
Άλλωστε, δε μπορεί να ξέρουμε το μέγεθος του προβλήματος ούτε τις ενδεδειγμένες και αποτελεσματικές λύσεις, και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοζόμαστε στις οδηγίες των ειδικών και τις εντολές των υπευθύνων , σε όλα τα θέματα.
-Επιπλέον όλοι εμείς, ως υπεύθυνοι των επιχειρήσεών μας, πρώτα από όλα ενδιαφερόμαστε για την υγεία των μαθητών μας και των εργαζομένων-συνεργατών μας.
-Τα φροντιστήριά μας θα προσπαθήσουν να υποστηρίξουν με κάθε μέσο τους μαθητές, αξιοποιώντας την τεχνολογία κυρίως μέσω του διαδικτύου (Ι-learning, skype, email, ακόμη και τηλεφωνικώς) διαθέτοντας όλες μας τις δυνάμεις και το χρόνο που θα χρειαστεί.
Σημειωτέον ,εμείς θεωρούμε, ότι τα φροντιστήριά μας, δεν αποτελούν απλά έναν εργασιακό χώρο,αλλά ένα χώρο συνεργασίας για την προώθηση αρχών παιδείας και ουσιαστικής μάθησης για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Οποιαδήποτε παρέκκλιση των ανωτέρω σημαίνει έλλειψη σεβασμού στη Δημόσια Υγεία και γι’αυτό, αποτελεί ακραία και αντικοινωνική συμπεριφορά που και η κοινωνία μας θα καταδικάσει.

Όσον αφορά τα αγαπημένα μας παιδιά και τους γονείς που αγωνιούν

-Δεν πρέπει να ανησυχείτε για τις πιθανές «χαμένες» ώρες και τις αντίστοιχες επιπτώσεις (π.χ. διεξαχθείσα και εξεταστέα ύλη,ημερομηνία σχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων κ.λ.π.).
Εμείς θα είμαστε διαρκώς δίπλα σας για να σας στηρίξουμε και να σας «καλύψουμε» πλήρως , συμπληρώνοντας – αναπληρώνοντας οτιδήποτε χρειαστεί, σύμφωνα και με τις τελικές αποφάσεις των Υπουργείων (μετάθεση ημερομηνιών , αλλαγή ύλης κ.λ.π.).
-Επίσης δεν πρέπει να παρασύρεστε από την έλλειψη «πίεσης» και υποχρεώσεων του σχολείου και των φροντιστηρίων.και να θεωρήσετε ότι είναι «ευκαιρία» για πρόωρες διακοπές, ανέμελη κυκλοφορία και διασκέδαση , ειδικοτερα σε κλειστούς χώρους υψηλής συνάθροισης.
Ο κύριος στόχος είναι να μείνουμε για ένα διάστημα μακριά ο ένας από τον άλλο,για να μην γίνουν άθελά μας, τα παιδιά μας, φορείς του ιού που πιθανόν θα προκαλέσουν σοβαρότερα προβλήματα στα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς τους ή ευπαθών ομάδων .
Αντίθετα είναι ευκαιρία να ξεκουραστείτε λίγο και να αξιοποιήσετε μελετώντας τον επιπλέον ελεύθερο χρόνο σας.
Τέλος, για όλους τους γονείς ,ήρθε η ώρα της μεγάλης κοινωνικής,αλλά και προσωπικής ευθύνης, να συμβάλλουν , πρώτα από όλα, στη προστασία της Υγείας των ίδιων των παιδιών μας.

ΤΡΙΠΟΛΗ 11/3 /2011
Δημήτριος Βόσνος

Πρόεδρος
του Συλλόγου Φροντιστών Ν. Αρκαδίας – Λακωνίας
και Ταμίας του Δ.Σ.
της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ )

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο