Νοεμβρίου 24, 2020

3ο Γυμνάσιο Τρίπολης | «Μαθητικές Ανησυχίες - Έκδοση Σχολικής Εφημερίδας»

Το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Μαθητικές Ανησυχίες - Έκδοση Σχολικής Εφημερίδας» εξέδωσε και κυκλοφορεί το 1ο τεύχος της μαθητικής εφημερίδας για το σχ. Έτος 2018-19 με τίτλο «Μαθητικές Ανησυχίες».

Η έκδοση της εφημερίδας στο σχολείο μας ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια. Μετά από μια διακοπή άρχισε η επανέκδοση από το σχ. έτος 2017-18 με μεγάλη επιτυχία και υποστήριξη από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Οι μαθητές  σαν νέοι δημοσιογράφοι αρθρογραφούν, αποτυπώνουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, εκθέτουν τη δουλειά τους και ερευνούν θέματα που τους απασχολούν.

Η Ομάδα Τύπου του σχολείου μας διερευνά δημοσιογραφικές πρακτικές, ασκείται στην παραγωγή δημοσιογραφικού λόγου, στην ηλεκτρονική επεξεργασία κειμένων και στο πολυτροπικό κείμενο.

Οι μαθητές χρησιμοποιούν τεχνικές έρευνας, συνεντεύξεων, οργανωμένων συζητήσεων και ελεύθερης έκφρασης, συνεργάζονται για τη σύνταξη άρθρων της επικαιρότητας και διαχέουν τη δουλειά τους, ανοίγοντας την κοινότητα του σχολείου προς την τοπική κοινωνία.

3 gymnasio tripolis mathitiki efimerida

Τέλος, οι μαθητές κοινοποιούν τις ανησυχίες τους και συνεργάζονται ουσιαστικά με τους εκπαιδευτικούς, έχοντας ως κοινό στόχο την παραγωγή του τελικού προϊόντος με ποιότητα και συνέπεια στο δημοσιογραφικό λόγο και την ενημέρωση.

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia