Κορυφαίοι Master of Wine του εξωτερικού δοκίμασαν ρετσίνα και επέλεξαν τέσσερις σπουδαίες ετικέτες

Λαμπερή, πιπεράτη, πικάντικη, βραβευμένη σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η ρετσίνα έχει χαρακτήρα, διακρίνεται διεθνώς, κερδίζει κοινό και ταιριάζει στο ελληνικό τραπέζι.

Η έντονη γευστική ρετσίνα συνοδεύει αρμονικά, ψάρια στα κάρβουνα, θαλασσινά, ψητά λαχανικά, λευκά κρέατα, πικάντικα πιάτα και παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά.

Η ρετσίνα, άλλοτε κρασί του λαού και των κουτουκιών, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά κρασιά, με ιστορία από την αρχαιότητα, όταν η προσθήκη ρητίνης (ρετσινιού) αποσκοπούσε όχι μόνο στo ιδιαίτερο άρωμα αλλά και στην καλύτερη συντήρηση του κρασιού.

Τα τελευταία χρόνια οι έλληνες οινοποιοί επενδύουν στην ρετσίνα παράγοντας ποιοτικό κρασί που «κερδίζει» και τα πιο απαιτητικά λαρύγγια.

Μάλιστα στο πλαίσιο της κορυφαίας διοργάνωσης 50 Great Greek Wines όπου Master of Wine από όλο τον κόσμο κλήθηκαν στην Ελλάδα για να δοκιμάσουν και να επιλέξουν κορυφαία κρασιά, ανάμεσα στην τελική λίστα, συμπεριέλαβαν τέσσερις ρετσίνες.

Στη γευστική δοκιμή συμμετείχαν κορυφαίοι Master of Wine από όλο τον κόσμο. Οι Master of Wine που δοκίμασαν και επέλεξαν ρετσίνες ήταν:

  • Μark Andrew MW (συνιδρυτής Noble Rot Magazine &Restaurants)
  • Julia Harding MW (Senior Editor and Writer at JancisRobinson.com)
  • Lenka Sedlackova MW (Senior brand manager Bancroft)
  • Wojciech Bonkowski (Wine Writer)
  • Caro Maurer MW (Journalist and educator)
  • Demetri Walters MW (Wine Consultant),
  • Christophe Heynen MW (Serial entrepreneur in the wine business)

Τέσσερις κορυφαίες ετικέτες ρετσίνας για το τραπέζι μας

Οινοποιείο Βρυνιώτη, Ρετσίνα Γιάλτρων NV, Ροδίτης, Εύβοια

Η οικογενειακή οινοποιία VRINIOTIS WINERY βρίσκεται στα Γιάλτρα ένα μικρό χωριό της Βόρειας Εύβοιας 14 χιλιόμετρα από την Αιδηψό, εδώ όπου παράγεται η Ρετσίνα Γιάλτρων.

Μία spicy ρετσίνα από Ροδίτη, με λεμονένιο χρώμα και αρώματα φασκόμηλου, εστραγκόν και έντονη επίγευση. 12% αλκοόλ.

Άωτον, Ρετσίνα ΝV, Σαββατιανό, Αττική

Άωτον, από την αρχαία ελληνική λέξη που σημαίνει το εκλεκτότερο δείγμα ενός είδους, είναι το οινοποιείο που σχεδιάστηκε ειδικά για την παραγωγή εκλεκτών οίνων στην Παιανία στα Μεσόγεια.

Ρετσίνα από 100% Σαββατιανό, όπου μέσα στο βαρέλι θα προστεθούν 600 γραμμάρια καθαρής ρητίνης πεύκου προερχόμενη από το πευκοδάσος του Κουβαρά, εξού και η έντονη μύτη. Πιπεράτη γεύση, ήπια επίγευση

Οινοποιείο Τρουπή, Pitys Ritinitis NV, Ασύρτικο, Πελοπόννησος

Το οινοποιείο Τρουπη εμφανίστηκε στον οινικό χάρτη το 2010. Η ενασχόληση της οικογένειας καλλιεργητικά με τα ιδιόκτητα αμπέλια Μοσχοφίλερου υπήρχε από τη δεκαετία ’70. Οι MW ξεχώρισαν το Pitys Ritinitis από 100% Ασύρτικο.

Η Πίτυς ήταν μια ορεσίβια νύμφη που δέχτηκε την αγάπη του σάτυρου Πάνα, αλλά ο Βοριάς, ο αντίπαλός του, την πέταξε από ένα βράχο και τη σκότωσε. Η Γη λυπήθηκε για τον Πάνα και τη μετέτρεψε σε πεύκο.

Μία ρετσίνα με μακρά επιγευση, αρώματα πορτοκαλιών, γκρέιπφρουτ, άνθη μανταρινιάς που συνυπάρχουν νότες μαστίχας και μέντας.

Οινοποιείο Κεχρή, Δάκρυ του Πεύκου NV, Ασύρτικο, Μακεδονία

Η διάσημη πολυβραβευμένη ρετσίνα που άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία της, τοποθετώντας το παραδοσιακό ελληνικό κρασί πλάι στα εκλεκτότερα προϊόντα του παγκόσμιου αμπελώνα. Η πρώτη ρετσίνα με εντυπωσιακό δυναμικό παλαίωσης από την ποικιλία Ασύρτικο.

Έντονος σπινθήρας και αρώματα, δυνατή με 13,5% αλκοόλ.

Η Ρετσίνα και αστεροειδής

Μάλιστα η χάρη της ρετσίνας έχει φτάσει μέχρι το διάστημα! Η 2303 Ρετσίνα είναι ένας αστεροειδής της Κύριας Ζώνης Αστεροειδών. Ανακαλύφθηκε το 1979 από τον Ελβετό Πάουλ Βιλντ στο αστεροσκοπείο Τσίμερβαλντ του Πανεπιστημίου της Βέρνης. Μάλιστα ο Βιλντ ονόμασε «Ρετσίνα» τον αστεροειδή επειδή, το 1982 με την ευκαιρία της 28ης Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης στην Πάτρα, ο Βιλντ έκανε τον γύρο της Πελοποννήσου πίνοντας ρετσίνα!

Η ρετσίνα αξίζει μία θέση στα τραπέζια των γιορτών!

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο