ΕΦΕΤ: Ανακαλεί από την αγορά μπισκότα με κανέλα

Μπισκότα με κανέλα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο Φορέας καλεί τους πολίτες που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπισκότα με κανέλα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο Φορέας καλεί τους πολίτες που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Πιο αναλυτικά, «ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα”, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “KORONA COOKIES-Μπισκότα κανέλας με μέλι και μαύρη ζάχαρη” 105gr, ημ/νία Λήξεως 06/07/2024, ημ/νία Παραγωγής:06/07/2023), που παράγεται από την εταιρεία “Μπισκοτοποιία Kouteris Cookies”.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Α’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές διότι περιέχει την ουσία κουμαρίνη σε συγκέντρωση 28 ± 2,6 mg/Kg ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου είναι 15 mg/Kg.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην αμέσως επόμενη σελίδα του δελτίου Τύπου), να μην το καταναλώσουν».

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνοιξε τις πύλες του το 5ο Tripolis Street Food Festival

Με ικανοποιητική προσέλευση κόσμου ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής...
00:10:59

Με αγιασμό ξεκίνησε τη νέα σεζόν η ΑΕΚ Τρίπολης

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε τη νέα αγωνιστική περίοδο...

Νέα χορωδιακή χρονιά στη «Χορωδία Τρίπολης» – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ “ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ” Ανακοίνωση της Χορωδίας: Ελάτε να...

Απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων για το ASTERAS AKTOR – ΑΕΚ στην Τρίπολη

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι,...