Εγκυμοσύνη & Μαλλιά – Μύθοι και Αλήθειες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Εγκυμοσύνη & Μαλλιά – Μύθοι και Αλήθειες» από την Ιωάννα Παρασκευοπούλου – Xtenismata.gr.

Υπάρχουν πολλά διλήμματα για το τι είναι ασφαλές και τι δεν είναι όσον αφορά τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορείς να τα βάψεις ; Μπορείς να κάνεις ανταύγειες η ακόμα και μία φόρμα;  Θα απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά για να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και τι όχι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αλήθεια: Η τρίχα γίνεται πιο ανθεκτική και μακραίνει περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα διότι λόγω της αύξησης των ορμονών στο σώμα μιας εγκύου γυναίκας, η τρίχα μπορεί να αυξηθεί γρηγορότερα. Ο σίδηρος, και όλες οι βιταμίνες που λαμβάνει μία έγκυος γυναίκα βοηθούν τον οργανισμό της και κατ’επέκταση τα μαλλιά της γι’αυτό όλες οι έγκυες φαίνεται ότι έχουν πιο υγιή και μακριά μαλλιά απ’ότι πριν την εγκυμοσύνη.

Αλήθεια: Είναι λογικό κάποιες από εσάς να χάσετε πολλά μαλλιά μετά την εγκυμοσύνη.

Αποδεικνύεται ότι η απότομη αύξηση των μαλλιών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν θα διαρκέσει για πάντα. Πολλοί δερματολόγοι παραδέχονται ότι οι γυναίκες έρχονται περίπου τρεις μήνες μετά τον τοκετό για καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Φαίνεται τόσο ξαφνική και απότομη που πολλές γυναίκες τρομοκρατούνται. Μην απογοητεύεστε όμως γιατί επηρεάζει το 40-50% των γυναικών μετά από μία εγκυμοσύνη και μέσα σε λίγους μήνες τα μαλλιά σας θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό και δεν υπάρχει μόνιμη απώλεια.

Μύθος: Δεν μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου ή να κάνεις μία φόρμα.

Αν και δεν έχουν γίνει σαφείς μελέτες πάνω σε αυτό το θέμα ο Dr. David Adler διακεκριμένος γυναικολόγος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου δεν συνιστάται η χρήση βαφής αλλά μετά από αυτό δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ούτε για τη μητέρα αλλά ούτε και για το έμβρυο η χρήση οποιαδήποτε τεχνικής εργασίας. Εάν παρ’όλα αυτά θέλετε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας αλλά φοβάστε για τον οποιοδήποτε λόγο καταφύγετε στις ανταύγειες ή τεχνικές που δεν επηρεάζουν την ρίζα (ρώτησε τον κομμωτή σου). Η βαφή δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε.

Μύθος: Μπορείτε να προβλέψετε το φύλο του μωρού σας από την υφή των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η υφή των μαλλιών δεν είναι προγνωστικός δείκτης του φύλου  με κανέναν τρόπο. Έτσι προχωρήστε σε ένα υπερηχογράφημα και μην προσπαθείτε να μαντέψετε.

Αλήθεια: Είναι φυσιολογικό το τριχωτό της κεφαλής σας να είναι πιο ευαίσθητο σε χημικές επεξεργασίες μετά την εγκυμοσύνη.

Αν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας, μπορείτε να μεταβείτε στη διαδικασία των ανταυγειών ή σε κάποιο κοντινό στο φυσικό σας χρώμα. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει την χημική επαφή με το τριχωτό της κεφαλής σας και θα ελαχιστοποιήσει το σπάσιμο της τρίχας.

Όλα τα παραπάνω είναι εκτιμήσεις και απαντήσεις διακεκριμένων γυναικολόγων. Για την καλύτερη δική σας ασφάλεια εμπιστευθείτε τη γνώμη του γυναικολόγου σας.

 

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ – XTENISMATA.GR

Στο κομμωτήριο μας πιστεύουμε απόλυτα στη σύνδεση εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς!

Η κάθε γυναίκα έχει μια μοναδική εσωτερική ομορφιά που μπορεί να αναδειχτεί πλήρως και εξωτερικά. Στόχος μας είναι η τελειοποίηση της εξαιρετικά εξελισσόμενης τέχνης της κομμωτικής με βασικά κριτήρια την συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση , αλλά και την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Στο χώρο μας προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες και προϊόντα αισθητικής μαλλιών που παρέχει ένα άρτια εξοπλισμένο σύγχρονο κομμωτήριο και επιλέγουμε συνεργασίες μόνο με κορυφαίες εταιρίες προϊόντων (Moroccanoil, Olaplex, Redken, PBF).

Το moto της ομάδας μας είναι το “Your hair is my canvas” και αυτό γιατί για εμάς κάθε γυναίκα είναι σαν ένας νέος πίνακας που θα ζωντανέψει ξανά με νέα χρώματα, υφές, σχήματα και άποψη .

Τηλ. επικοινωνίας: 2710226170
Βασ. Γεωργίου Α’ 22, Τρίπολη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο