ΑρχικήΠαιδίΤα παιδιά μας είναι εξαρτημένα από τα κινητά, παραδέχονται πλέον οι γονείς

Τα παιδιά μας είναι εξαρτημένα από τα κινητά, παραδέχονται πλέον οι γονείς

Το 47% των γονιών θεωρεί ότι τα παιδιά του είναι εθισμένα στις ηλεκτρονικές συσκευές και το τρεις στους δέκα παραδέχονται ότι και οι ίδιοι είναι εξαρτημένοι από τα κινητά.

Πλέον οι γονείς παραδέχονται ότι τα παιδιά τους έχουν εξάρτηση από το κινητό τηλέφωνο και μάλιστα αναγνωρίζουν ότι οι ίδιοι φέρουν ευθύνη γι΄αυτό. Σύμφωνα με έρευνα των ινστιτούτων «Common Sense Media» and «SurveyMonkey» που δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα «USA TODAY», σχεδόν οι μισοί γονείς, το 47%, στις ΗΠΑ θεωρούν ότι τα τέκνα τους έχουν εθιστεί στις ηλεκτρονικές συσκευές. Την ίδια ώρα, το 32% των γονιών θεωρεί ότι και οι ίδιοι είναι εξαρτημένοι από τα κινητά. 

Επιπλέον, οι μισοί γονείς ανησυχούν για το πώς μπορεί να επηρεαστεί η ψυχική υγεία των παιδιών τους από την τεχνολογία. Σχεδόν ένας στους πέντε ανησυχεί «εξαιρετικά» ή «πολύ» για τυχόν επιπτώσεις των ηλεκτρονικών συσκευών στην ψυχική υγεία των τέκνων τους. 

«Ο εθισμός στην τεχνολογία απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς, ιδίως όσους έχουν εφήβους», δήλωσε ο Τζον Κοέν, επικεφαλής ερευνητής της ινστιτούτου «SurveyMonkey». 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 89% των γονιών πιστεύει ότι είναι στο χέρι τους να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα παιδιά τους τα κινητά τηλέφωνα.  

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 25 και 20 Ιανουαρίου σε δείγμα 4.201 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 1.024 γονιών με παιδιά κάτω των 18 ετών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ πολλοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί επικεντρώνουν την έρευνά τους στις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ψυχική υγεία των χρηστών, κυρίως των παιδιών και εφήβων. 

protothema.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο