Κέντρα μελέτης – Τι είναι και γιατί να τα επιλέξω για το παιδί μου;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα κέντρα μελέτης αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια ως μία λύση προς τους εργαζόμενους γονείς που δεν έχουν χρόνο να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην οργάνωση και την μελέτη των μαθημάτων τους.

Ένα κέντρο μελέτης είναι ένας δομημένος χώρος όπου παιδιά, κυρίως, του δημοτικού μπορούν να διαβάσουν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας. Ξεφεύγει από τα φροντιστηριακά δεδομένα εφ’ όσων δεν πραγματοποιείται παράδοση μαθήματος, ωστόσο το εξειδικευμένο προσωπικό παρευρίσκεται στο χώρο της μελέτης για να καλύψει τυχόν απορίες και κενά στα παιδιά.

Σε μια βαθύτερη ανάλυση, αν θέλετε, ένας τέτοιος χώρος πέραν της βοήθειας που δίνει στον γονέα καλύπτει και αρκετές ανάγκες στο παιδί. Τα παιδιά επομένως, μαθαίνουν να οργανώνουν το διάβασμά τους, πειθαρχούν, δομούν την μελέτη τους και καθημερινά ολοκληρώνουν σωστά τα μαθήματα του σχολείου αποκομίζοντας ακέραια γνώση. Η διαδικασία της ανάγνωσης πραγματοποιείται με σύγχρονές μεθόδους διδασκαλίας, με παιχνίδια και δημιουργικές ασκήσεις εμπέδωσης. Με αυτόν τρόπο τα παιδιά καλύπτουν τα κενά τους, αποκτούν γερές βάσεις για το μέλλον τους, κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να λειτουργούν σε ένα κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Σε έναν χώρο οπού είναι προσιτός στο παιδί, το ίδιο το παιδί αγαπά την μάθηση και μαθαίνει πώς να μάθει (μετάγνωση).

Στο κέντρο μας «Παιδεία Παίζει» ακούσαμε προσεκτικά τι μας προστάζει το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και δημιουργήσαμε έναν χώρο φιλικό προς τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των παιδιών. Ανάλογα λοιπόν με το καθημερινό πρόγραμμα των μικρών μας φίλων βοηθάμε να προετοιμαστούν σωστά για την επόμενη μέρα και διαμορφώνουμε την μελέτη με βάση τις ανάγκες κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Μαλάτου Πέννυ,

υπεύθυνη κέντρου ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ.

ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ, κέντρο μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

Διέυθυνση: Δημητρακοπούλου 30 (εντός Cineville, 1ος όροφος)

Τηλ.: 6982973327, e-mail : trip.paideiapaizei@gmail.com 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο