Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση μπύρας;

Αποτελεί ένα από τα κατεξοχήν αγαπημένα ποτά του καλοκαιριού ιδιαίτερα όταν είναι πολύ παγωμένη. Ο λόγος για την μπύρα που την επιλέγουν πολλοί για να δροσιστούν τις ζεστές μέρες.

Το κριθάρι, δηλαδή η βύνη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της μπύρας, περιέχει πρωτεΐνες, αμινοξέα, άμυλο και σάκχαρα, που θα μετατραπούν σε αλκοόλη κατά τη ζύμωση. Επιπλέον ο λυκίσκος δίνει στην μπύρα το γνωστό άρωμα και την χαρακτηριστική πικρή γεύση της.

Ωστόσο η κατανάλωση της μπύρας δεν συνιστάται για όλους. Κυρίως δεν πρέπει να καταναλώνεται από όσους έχουν πρόβλημα στο συκώτι αλλά και από άτομα που έχουν πρόβλημα στο γαστροπεπτικό τους σύστημα γιατί τα συστατικά τους είναι πιθανό να τους προκαλέσουν ενοχλήσεις. Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται από όσους τους το έχει απαγορεύσει για οποιονδήποτε λόγο ο γιατρός τους. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τους ειδικούς η κατανάλωσή μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα νεφρά, όπως για παράδειγμα νεφρολιθίαση, καθώς έχει διουρητικές ιδιότητες.

pronews.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμός πάνω από 5 ρίχτερ ταρακούνησε την Πελοπόννησο

Εκτιμώμενο μέγεθος σεισμού 5,7 38 χλμ. από Τριφύλλια · Μεσσηνίας...

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού, φροντίζουμε για τα χωριά μας»

Στην υπογραφή συμβάσεων νέων έργων για την Τ.Κ. Βαλτετσίου, προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η ανάδοχος εργολάβος, κα. Βασιλική Δημοπούλου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Βαλτετσίου», με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ, καθώς και του έργου "Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Κοινότητας Βαλτετσίου", με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Τα δύο έργα θα υλοποιηθούν με

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...
Μετάβαση στο περιεχόμενο