Διαφραγματοκήλη με συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος, καούρες, εμέτους. Πώς αντιμετωπίζεται; Τι να τρώτε;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O θώρακας και η κοιλιά χωρίζονται από το διάφραγμα. Πρόκειται για ένα λεπτό θόλο από μυϊκό ιστό που φέρει ένα στόμιο μέσα από το οποίο περνάει το τελευταίο κομμάτι του οισοφάγου για να ενωθεί με το στομάχι.

 Όταν οι ιστοί γύρω από αυτήν την οπή χαλαρώσουν λόγω αυξημένης πίεσης στην κοιλιά(π.χ. λόγω παχυσαρκίας ), τότε τμήμα του στομάχου, αντί να βρίσκεται στην κοιλιακή κοιλότητα, περνάει μέσα στο θώρακα. Η πάθηση αυτή ονομάζεται διαφραγματοκήλη.

Στο διάφραγμα υπάρχουν φυσιολογικά ανοίγματα για την διέλευση ορισμένων οργάνων από την μια κοιλότητα στην άλλη όπως η αορτή, ο οισοφάγος, η κάτω κοίλη φλέβα και άλλα όργανα. Το διάφραγμα επιτελεί τρεις λειτουργίες:

α) Αναπνευστική λειτουργία. β) Ανατομικός διαχωρισμός της θωρακικής από την περιτοναϊκή κοιλότητα γ) Φλεβική επαναφορά.

Οι περισσότεροι ασθενείς με Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση (ΓΟΠ) έχουν και διαφραγματοκήλη. Πρόκειται για είσοδο τμήματος του στομάχου, που φυσιολογικά είναι εντός της κοιλιάς, στον θώρακα. Έχοντας κάποιος όμως διαφραγματοκήλη δεν σημαίνει και ότι έχει ΓΟΠ. Οι περισσότεροι ασθενείς με διαφραγματοκήλη δεν έχουν ΓΟΠ. …………………

read more

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο