“Η επικοινωνία γιατρού – αρρώστου” του Δημήτρη Χρυσoύ (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Αρκαδίας διοργανώνει παρουσίαση βιβλίου του κ. Χρυσού Δημήτριου με θέμα:

«Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ – ΑΡΡΩΣΤΟΥ».

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/pr_LR7u4QTg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία από το κοινό και τους φίλους της ιατρικής αναμένεται η συγγραφική δουλειά του διευθυντή του  Καρδιολογικού Τμήματος  του Παναρακδικού Νοσοκομείου,κ. Δημήτρη Χρυσού «Η επικοινωνία γιατρού – αρρώστου, ένα διαχρονικό πρόβλημα».

Στο βιβλίο αυτό θα περιέχεται πλούσιο υλικό για το πως πρέπει ένας γιατρός να αντιμετωπίζει τον άρρωστο σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται και να έχει επικοινωνία μαζί του. Παράλληλα σε αυτό το βιβλίο θα παρουσιάζονται και οι ιδιωματισμοί από την ιδιαίτερη πατρίδα του , την Σαντορίνη και σε αυτό τον βοήθησαν τοπικοί άνθρωποι της Σαντορίνης με σκοπό να διατηρηθεί ο λόγος και οι βιωματισμοί που υπάρχουν στην Σαντορίνη και στην επόμενη γενιά.

Ωστόσο το πιο σημαντικό σημείο του βιβλίου όπως μας ανέφερε ο κ. Χρυσός είναι εκείνο που έρχονται σε επικοινωνία ο γιατρός με τον ασθενή και πρέπει να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις και από τις δύο μεριές.Από την πλευρά του γιατρού αναλύεται τι θα πρέπει να προσέχει όταν έρχεται σε επαφή με τον ασθενή και αντίστοιχα από την μεριά του ασθενή τι θα πρέπει να κάνει  για να βοηθήσει τον γιατρό να κάνει σωστή διάγνωση.

Τα ερεθίσματα που είχε ο κ. Χρυσός για την συγγραφή αυτού του βιβλίου ήταν από δύο περιστατικά από την προσωπική του ζωή που σημαντικό αντίκτυπο και στα δύο είχε ο πατέρας του ,ο οποίος τον έκανε να καταλάβει ποιο είναι το σωστό που πρέπει να κάνει ως γιατρός.

xrysos pros 3

Το βιβλίο αποτελείται από περίπου 95 σελίδες και στην δημιουργία αυτού του δοκίμιου βοήθησαν τον κ. Χρυσό οι: Ευαγγελία Πελέκη-Χρυσού,η κ. Παπανδρεοπούλου,η φιλόλογος , Ελένη Καλαϊτζή και ο Γιώργος Χρονίδης.

Όσον αφορά το ενδεχόμεο για συγγραφή και δεύτερου βιβλίου ο κ. Χρυσός ανέφερε πως έχει υπάρξει μια σχετική ιστορία με συνεχή σεμινάρια πάνω στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και ενδέχεται αυτό να είναι το επόμενο βήμα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσός κάλεσε  το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην παρουσίαση του  βιβλίο του «Η επικοινωνία γιατρού – αρρώστου, ένα διαχρονικό πρόβλημα»  που διοργανώνει μαζί με  τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο θα διατεθεί πριν την εκδήλωση στην είσοδο του Μαλλιαροπούλειου  Θεάτρου καθώς  επιθυμία του ήταν όπως επεσήμανε ο κ. Χρυσός να μην κυκλοφορήσει στο εμπόριο καθώς θα  υπάρξει κάποιο αντίτιμο το σύνολο του οποίου θα διαθέσει ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης για τις λειτουργικές ανάγκες της καρδιολογικής κλινικής.

unnamed 86

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο