Ποιές παθήσεις προκαλεί το άγχος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι συσσωρευμένες πιέσεις της καθημερινής ζωής μπορούν να βλάψουν την υγεία σας με μη αναστρέψιμους τρόπους, από την πρόωρη γήρανση, τα καρδιακά προβλήματα έως τη μακροχρόνια αναπηρία.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το άγχος τους κάνει να αποδίδουν καλύτερα. Η έρευνα δείχνει με συνέπεια το αντίθετο, καθώς το άγχος προκαλεί συνήθως ένα άτομο να κάνει περισσότερα λάθη. Παρακάτω θα δείτε με ποιο τρόπο το άγχος είναι αρνητικό για την υγεία μας.

Αιτία της ημικρανίας

Οι ημικρανίες είναι μια ενοχλητική και οδυνηρή πάθηση. Ο πόνος που ξεκινάει από τις γωνιές του μετώπου σας και εξαπλώνεται σε όλο τον εγκέφαλο και κάτω από την σπονδυλική στήλη σας, τείνει να καταστρέψει την ικανότητα να συγκεντρώνεστε και να απολαμβάνετε κανονικά τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Αιτία γαστρεντερικών προβλημάτων

Η ποσότητα του στρες μπορεί να διαταράξει το πεπτικό σύστημα και την ικανότητα του σώματος να απορροφά θρεπτικά συστατικά. Επικεντρωθείτε  περισσότερο στη διατροφή ειδικά όταν φτάνετε σε ένα σοβαρό σημείο.

Το άγχος δυσκολεύει τον έλεγχο των συναισθημάτων σας

Μια μελέτη του 2013 από νευροεπιστήμονες διαπίστωσε ότι ακόμη και τα ήπια επίπεδα άγχους μπορούν να βλάψουν την ικανότητα να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Στη μελέτη, οι ερευνητές δίδαξαν τεχνικές ελέγχου του άγχους. Οι συμμετέχοντες είχαν τεθεί υπό ήπιο άγχος, με το να έχουν τα χέρια τους βουτηγμένα σε παγωμένο νερό.

Το άγχος μπορεί να προάγει ασθένειες

Μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε ορισμένες ασθένειες, και το χρόνιο στρες μπορεί να δώσει σε αυτές τις συνθήκες το πράσινο φως. Το άγχος έχει συνδεθεί με ασθένειες που περιλαμβάνουν καρκίνο, ασθένεια των πνευμόνων, θανατηφόρα ατυχήματα, αυτοκτονία και κίρρωση του ήπατος. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που εκτίθενται σε χρόνιο στρες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν μια ψυχική ασθένεια εάν έχουν και γενετική προδιάθεση.

Το άγχος μπορεί να καταστρέψει τα δόντια

Μερικοί άνθρωποι ανταποκρίνονται σε αγχωτικές καταστάσεις μέσω νευρικών τικ ή με το τρίξιμο των δοντιών τους. Αυτό όμως είναι επιβλαβές καθώς όταν τρίζουν τα δόντια τους ασυνείδητα ή κατά τον ύπνο, μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο σαγόνι και φθορά των δοντιών.

Το άγχος μπορεί να καταστρέψει την καρδιά

Το άγχος καταστρέφει την καρδιά σας επειδή οι ορμόνες του στρες αυξάνουν τον καρδιακό σας ρυθμό και περιορίζουν τα αιμοφόρα αγγεία σας. Αυτό αναγκάζει την καρδιά σας να δουλέψει πιο σκληρά και αυξάνει την αρτηριακή σας πίεση.

Το άγχος μπορεί να σας κάνει να πάρετε βάρος

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι διαπίστωσαν ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε αγχωτικές καταστάσεις, είναι πιθανό να καταναλώσουν 40 τοις εκατό περισσότερο φαγητό από το κανονικό.

Το άγχος μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι

Η χρόνια καταπόνηση συμβάλλει σημαντικά στην πρόωρη γήρανση. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο ανακάλυψαν ότι το άγχος μειώνει τα τελομερή (δομές στο τέλος των χρωμοσωμάτων) έτσι ώστε τα νέα κύτταρα να μην μπορούν να αναπτυχθούν τόσο γρήγορα. Αυτό οδηγεί στα αναπόφευκτα σημάδια γήρανσης  -ρυτίδες, αδύναμοι μύες, κακή όραση και πολλά άλλα.

Αιτία για θέματα νευρολογίας και συγκέντρωσης

Ο ύπνος είναι από τις πιο σημαντικές ρουτίνες της ζωής, καθώς εξασφαλίζουμε ότι το σώμα μας είναι υγιές και ενεργό.  Επίσης εξασφαλίζει τη νευρολογική σας υγεία και αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης.  Ωστόσο, οι άνθρωποι που αγχώνονται συνεχώς εμφανίζουν ως σύμπτωμα την αϋπνία. Αυτή η αϋπνία τελικά οδηγεί σε απρόβλεπτες νευρολογικές διαταραχές που με τη σειρά τους οδηγούν σε προβλήματα συγκέντρωσης. Επιπλέον, αυτό γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που συμβάλλουν στην υψηλή αρτηριακή πίεση, τα αναπνευστικά προβλήματα και τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

flowmagazine.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενημέρωση «κέντρα δημιουργικής απασχόλησης Δήμου Ανατολικής Μάνης» 2024-2025

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ» 2024-2025 Αγαπητοί Γονείς, Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, για τέταρτη χρονιά,  συνεχίζει την επιτυχή λειτουργία των  Κ.Δ.Α.Π. στα σχολεία του Δήμου μας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ/ΕΜΚ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που

Κώστας Τζιούμης: «Διαρκής η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για να γίνει προορισμός η Τρίπολη»

Ανανεωμένο επιστρέφει το Φεστιβάλ Κωμωδίας 40 Lads στην Τρίπολη και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, από την Παρασκευή ως την Κυριακή (19-21/4/2024).Με αυτή την αφορμή, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον υπεύθυνο της εταιρείας «Πέρα Βρέχει» κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. «Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο