Γ.Τζώρτζης: “Υψηλά ποσοστά καρκίνου του στόματος στην Αρκαδία” (video)

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε ο κ. Τζώρτζης Γεώγιος διευθυντής στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου που είναι η 27η Ιουλίου

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/en7Wk_hpQUM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ο κ.Τζώρτζης μίλησε για τον καρκίνο στοματικής κοιλότητας, τον καρκίνο των σιελογόνων αδένων και άλλες μορφές καρκίνου. «Η ασθένεια σκοτώνει περισσότερους από 200.000 ασθενείς ετησίως που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία. Τα περισσότερα περιστατικά θα είχαν αποφευχθεί αν οι ασθενείς είχαν κόψει το κάπνισμα και το αλκοόλ».

Στη συνέχεια σε ερώτημα για το αν τα ποσοστά κρουσμάτων καρκίνου είναι υψηλά στην  Αρκαδία, τόνισε:  Υπάρχουν μεγάλα ποσοστά σε καρκίνους της στοματικής κοιλότητας κυρίως στην περιοχή της Μεγαλόπολης . Δεν μπορώ να ξέρω το γιατί. Δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία για το εάν πρόκειται για εργαζόμενους στη ΔΕΗ ή όχι».

Τέλος αναφορικά με τα συμπτώματα που θα πρέπει να οδηγήσουν κάποιον στον γιατρό του, ο κ.Τζώρτζης τόνισε: «Μια βλάβη στη στοματική κοιλότητα που εμμένει για περισσότερες από 15 ημέρες πρέπει να ελέγχονται».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο