ΑρχικήΥγείαΚλιμάκιο Υγείας της ΝΔ στο νοσοκομείο Καλαμάτας - Τι συζητήθηκε...

Κλιμάκιο Υγείας της ΝΔ στο νοσοκομείο Καλαμάτας – Τι συζητήθηκε…

Σήμερα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας κλιμάκιο Υγείας της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας Β. Οικονόμου και τον Αν. Τομεάρχη Ι. Φωτήλα. 

Στο μήνυμα του μέσω προσωπικής του σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε:

Σήμερα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο μας, κλιμάκιο Υγείας της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας Β. Οικονόμου και τον Αν. Τομεάρχη Ι. Φωτήλα. Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα-ζητήματα του Νοσοκομείου και βέβαια η κουβέντα επεκτάθηκε στα γενικότερα της Υγείας. Άλλωστε κάποια από τα παριστάμενα πρόσωπα μου ήταν γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα είχα μαζί τους μια καλή και δημιουργική συνεργασία. Η συζήτηση κυρίως περιστράφηκε στα εξής θέματα:

1ον) Στη στελέχωση του Νοσοκομείου (κυρίως σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) που ήταν κοινή η εκτίμηση ότι τα πράγματα είναι αρκετά καλά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανάγκες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι στις 120 θέσεις ιατρών υπηρετούν 118.

2ον) Στο θέμα της χρηματοδότησης -στο οποίο ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη για όλους- όταν αναφέρθηκε ότι εξοφλούμε-ενταλματοποιούμε δαπάνες του Φλεβάρη 2017 και του Μάρτη 2017 και θα έχουμε διαθέσιμα και άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ (σε αυτό μας βοήθησε πολύ η χρηματοδότηση από τον ΕΟΠΠΥ).

3ον) Στο θέμα του προυπολογισμού τονίστηκε ότι φέτος είχαμε αύξηση και το μόνο πιθανό ζήτημα που θα ανακύψει προς το τέλος της χρονιάς είναι στο φάρμακο (κλειστός π/υ) αφού πληρώνουμε πια και τα φάρμακα υψηλού κόστους.

4ον) Στις πρωτοβουλίες-έργα που έχει υλοποιήσει το Νοσοκομείο με κύριο στόχο την εξοικονόμηση πόρων( αυτοπαραγωγή οξυγόνου, αυτοδιαχείριση μολυσματικών, ενεργειακή αναβάθμιση, φωτοβολταικό πάρκο κλπ)

5ον) Στην νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας που δημιουργείται στο Νοσοκομείο

6ον) Και φυσικά ζητήθηκε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να σταθεί αρωγός στο μεγάλο στρατηγικό στόχο της Διοίκησης για α) δημιουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου που θα καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες όλης της Περιφέρειας Πελ/σου και β) την προσθήκη ορόφου 1000 τ.μ που θα δώσει την δυνατότητα δημιουργίας 2-3 νέων κλινικών ακόμη και έτσι το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα μπορεί να υπηρετεί αποτελεσματικότερα την βασική του αποστολή που είναι να αποτελέσει το Υγειονομικό Κέντρο Αναφοράς όλης της Διοικητικής Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γενικώς ήταν μια πολύ καλή, παραγωγική και ενημερωτική συνάντηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο