ΑρχικήΥγείαΠΑΤΡΑ: Έσβησε 8χρονο κορίτσι από τον ιό της γρίπης

ΠΑΤΡΑ: Έσβησε 8χρονο κορίτσι από τον ιό της γρίπης

Τύπου Β ο ιός της γρίπης που έπληξε την 8χρονη – Δεν είχε άλλο πρόβλημα υγείας η άτυχη μαθήτρια που έχασε τη μάχη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στην Εντατική

Συνεχίζει να αφήνει πίσω του ασθενείς και νεκρούς το κύμα της γρίπης παρά τη μεγάλη υποχώρησή του. Ένα κοριτσάκι 8 χρόνων από την Αχαΐα, το οποίο μάλιστα δεν αντιμετώπιζε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, είναι το πιο πρόσφατο θύμα της εποχικής γρίπης. Στην προκειμένη περίπτωση ο ιός της γρίπης που έπληξε την 8χρονη προκαλώντας της τη νόσο της γρίπης αλλά και την βαριά επιπλοκή της πνευμονίας, ήταν τύπου Β.

Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο κρούσμα της γρίπης σε ανήλικο και δη παιδί ηλικίας κάτω των 9 χρόνων που καταγράφεται από την αρχή της εφετινής περιόδου γρίπης, δηλαδή από τον περασμένο Δεκέμβριο οπότε καταμετρούνται τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάζονταν νοσηλεία σε Εντατική.

Το άτυχο παιδί κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, όπου είχε διακομιστεί έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο Καραμανδάνειο.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από νοσοκομειακές πηγές και τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το 8χρονο κοριτσάκι δεν έπασχε από κάποιο χρόνιο ή άλλο πρόβλημα υγείας, όπως πχ καρδιολογικό ή αναπνευστικό, που θα μπορούσε να αποτελέσει επιβαρυντικό παράγοντα στη νόσησή του με γρίπη.

Η 8χρονη εισήχθη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με υψηλό πυρετό και σπασμούς ενώ η διάγνωση των γιατρών ήταν πνευμονία. Η κατάσταση της υγείας της δεν παρουσίαζε βελτίωση και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ, οπότε διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Τη Μεγάλη Τρίτη, ημέρα γενεθλίων της μικρής, η υγεία της επιδεινώθηκε περαιτέρω κι έπειτα από μια δραματική εβδομάδα το παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη ευθύνεται εφέτος για 101 θανάτους και για 267 εισαγωγές σε ΜΕΘ – μάλιστα σήμερα αναφέρονται 14 ασθενείς με βαριές επιπλοκές της γρίπης που νοσηλεύονται σε Εντατική. Από το σύνολο των νοσηλειών λόγω γρίπης και επιπλοκών της σε ΜΕΘ, οι 8 αφορούν σε παιδιά ηλικίας έως 9 χρόνων και οι 6 αφορούν σε παιδιά ηλικίας 10 έως 19 χρόνων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει καταγράψει τον θάνατο ενός ακόμη παιδιού το οποίο είχε βαρύ ιατρικό ιστορικό.

protothema.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο