ΚΕΕΛΠΝΟ: Υποχωρεί σταδιακά το κύμα γρίπης

Συνεχίζεται σταθερά η υποχώρηση της γρίπης. Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχει περιοριστεί η κυκλοφορία της γρίπης στην κοινότητα – όπως μαρτυρούν οι μειωμένες επισκέψεις σε γιατρούς για γριπώδη συνδρομή- καθώς και τα σοβαρά περιστατικά της γρίπης, με ό,τι αυτά συνεπάγονται, δηλαδή νοσηλείες σε Εντατικές και θανάτους.

Το μόνο που δεν αλλάζει στις επιδημιολογικές εκθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι το ποσοστό των ατόμων που παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, δεν εμβολιάστηκαν με το αντιγριπικό εμβόλιο: παραμένει από την αρχή της περιόδου στο 22%.

Κατά την εβδομάδα 13–19 Μαρτίου 2017 καταγράφηκαν 7 νέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Συνολικά από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τις 19 Μαρτίου έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 250 άτομα.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 5 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε 89. Οι 75 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και οι 14 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

protothema.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο