6 τρόποι για να χαλαρώσεις μετά από μία απαιτητική εβδομάδα

Η ισορροπία δουλειάς και προσωπικής ζωής είναι δύσκολο πράγμα, και δεν είναι πολλοί οι γύρω μας που να τα έχουν καταφέρει.

Άγχος, στρες, τρέξιμο, επαγγελματικές, κοινωνικές και προσωπικές υποχρεώσεις, γεμίζουν τις εβδομάδες, τους μήνες και τελικά τα χρόνια μας. Ποτέ δεν θα βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις restart, γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να δημιουργήσεις χρόνο για αποφόρτιση και χαλάρωση. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό:

1.Πρωινός διαλογισμός

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις και κανένας δεν είναι σωστός ή λάθος, αλλά θα μπορούσε να δουλέψει καλύτερα αν αρχίσεις την ημέρα σου με διαλογισμό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία εφαρμογή στο κινητό σου που θα σε βοηθήσει, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα απολαμβάνεις μόνο την ησυχία του εαυτού σου. Ο διαλογισμός το πρωί, μπορεί να αποδειχθεί ένας υγιεινός τρόπος για να βάζεις στην άκρη τα μικροπράγματα και να γεμίζεις με ενέργεια για τη μέρα που ξεκινά.

2.Cardio

Υπάρχει το τρέξιμο, η κυκλική προπόνηση, ο χορός, το tumbao ή το κλασικό αερόμπικ. Όλοι έχουμε ένα είδος γυμναστικής που δουλεύει καλύτερα για εμάς. Μην σταματάς να δοκιμάζεις νέα πράγματα μέχρι να βρεις αυτό που σε ευχαριστεί. Μαζί με την καύση των θερμίδων, θα ανέβει η διάθεσή σου.  Προτίμησε τα απογευματινά τμήματα για να διώξεις την ένταση της ημέρας.

3.Περίπατοι δίπλα στη θάλασσα

Οι περίπατοι μπορούν να αποδειχθούν μία πολύ καλή μέθοδος αποσυμπίεσης. Αυτό όμως που μπορεί να σε ηρεμήσει ακόμα περισσότερο είναι ο περίπατος δίπλα στη θάλασσα. Επωφελήσου του καλού καιρού και των κοντινών αποστάσεων στην πόλη, και απόλαυσε τις βόλτες σου κοντά στο νερό.

4.Διάβασμα πριν τον ύπνο

Πολλοί άνθρωποι θα πουν ότι δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν βιβλία. Στην πραγματικότητα όμως πρέπει να βρεις χρόνο. Ακόμα και τα βράδια που νυστάζεις πολύ, αρκούν 5 λεπτά. Αυτή η συνήθεια θα αλλάξει το “work mode” του εγκεφάλου σου σε “relax mode”, κάτι που συνήθως δουλεύει.

5.Μίλα με έναν καλό φίλο ή με ένα μέλος της οικογένειάς σου

Όταν αντιμετωπίζεις μία δύσκολη κατάσταση, τα κοντινά σου πρόσωπα θα σε βοηθήσουν. Ακόμα και στην ενήλικη ζωή σου, οι γονείς σου μπορεί να αποδειχθούν καλοί ακροατές και σύμβουλοι. Αν πάλι δεν είναι οι γονείς σου αυτοί που θέλεις να σε ακούσουν, ένας έμπιστος και καλός φίλος (και πάνω από όλα ειλικρινής) θα σε βοηθήσει και μπορεί ακόμα και να συμβάλει στο να καταλάβεις τι είναι το καλύτερο για σένα.

6.Αποσυνδέσου τελείως

Τα email δεν σταματούν να έρχονται, όπως επίσης τα μηνύματα, και γενικά η δουλειά δεν σταματά ποτέ. Αρκεί όμως να καταλάβεις ότι η δουλειά δεν σταματά ποτέ και ναι, μπορείς να την αφήσεις στο γραφείο. Βάλε όρια στη δουλειά και αποσυνδέσου τελείως ειδικά όταν περνάς χρόνο με την οικογένεια ή τους φίλους σου. Ζήσε τη στιγμή και μείνε συνδεδεμένος με τους ανθρώπους και όχι την τεχνολογία.

tsemperlidou.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο